Konsol almanın mantığı nedir?

Özel oyunlar. Konsolu bir kez alıp uzun yıllar görüntü vs ayarları ile uğraşmamak donanım değişikliğine ihtiyaç duymamak. O paraya alınan pcnin uzun yıllar konsol kadar performanslı olamaması. O fiyata alınan pcnin aynı özellikleri verememesi
 
Zira o cihazdan faydalanmak 4K görüntü almak için alacağınız giriş seviyesi bir 4K monitör bile 5-6k civarı fiyata sahip.
Yurt dışına göre yorum yapmış diğer üye ama sen Türkiye'ye göre cevap vermişsin. Ekonomik sorunu olmayan ülkelerde yüksek çözünürlüklü televizyon çoğu evde zaten var, alanlar ekstra monitör/televizyon almıyor ki. Sadece ekran kartı parasına bir oyun konsolu alıp yıllarca kullanıyorlar, onlar için konsollar PC'ye göre "oyun amaçlı" çok daha mantıklı bir alternatif oluyor.
 
Yeni nesil konsollar neredeyse iyi bir sisteme denk geldiğinden bilemiyorum. Ancak örnek olarak Xbox Series S diğerlerine daha uygun bir konsol. Onu satın alarak ekstra olarak game pass'i aldığın zaman masraftan fazla para vermekten kurtuluyorsun bir nevi.

Ha onun dışında arkadaşların geldiği zaman bir Pes veya bir parti oyunu açman ortamı neşelendirdiğinden özellikle bu konsolu bütçesi kısıtlı kullanıcılara önerebilirim.
 
Şimdi...Açıklayayım.
Öncelikle, günümüzde konsola alışmış olan, konsol arayüzünü, ve joystick tercih eden insanlar var. Bir sebep bu.
Ancak dünya piyasasında, konsolun asıl çıkış amacı, bilgisayarlar döneminde çok pahalı olduğu için, oyunlara ulaşamayan insanlar oyunlara ulaşabilsin idi. Yani bilgisayar kadar kaliteli bir deneyim yaşamasan da en azından oyunları oynama şansına eriş idi. Ki hala öyle. Bir bilgisayar 2 bin Dolar iken konsollar 200 - 300 arası. Ama günümüz Türkiye'sinde konsol bir "lüks" sayılıyor.

Hayır hayır, konsolun üreticileri değil, bizim yöneticilerimiz haklı.
 
Yeni nesil konsollar neredeyse iyi bir sisteme denk geldiğinden bilemiyorum. Ancak örnek olarak Xbox Series S diğerlerine daha uygun bir konsol. Onu satın alarak ekstra olarak Game Pass'i aldığın zaman masraftan fazla para vermekten kurtuluyorsun bir nevi.

Ha onun dışında arkadaşların geldiği zaman bir pes veya bir parti oyunu açman ortamı neşelendirdiğinden özellikle bu konsolu bütçesi kısıtlı kullanıcılara önerebilirim.

Xbox Series X R7 3700X ve RTX 2080s gücündedir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı