Redragon K512 Shiva RGB iyi midir?

Ben aldım ve fiyatına göre çok memnun kaldım. Eğer aydınlatma senin için önemliyse bu konuda K55`e göre çok daha iyidir.
 
Klavyeden memnun musunuz, tuşa basım hissiyatı nasıl serti mi, aydınlatmasından memnun musunuz, Türkçe Q klavye ile mi geliyor?
Aynı klavyeyi ben de satın aldım. Bugün geldi ve şu an K512 ile yazıyorum.

Önceki klavyemin tuş basım hissiyatı aşırı sert olduğu için bunda da aynı sorunu yaşamıyım diye çok dua ettim. Neyse ki bunda tuş basım hissiyatı çok güzel, gayet sessiz, rahat ve akıcı. Tek sorun boşluk tuşundaki ses. Tam olarak çınlama değil de bastığım zaman tırk tırk ediyor gibi (Aslında çınlama denilebilir 😄).

Işıklandırması gayet yüksek ve renkler canlı. Tuşların üstünden yeteri kadar görünüyor. Elbette aşırı kaliteli bir RGB görünümü ve çok fazla animasyonu var diyemem ama fiyatına göre gayet iyi ve yeterli bence.

Klavye Türkçe Q ve büyük enter tuşlu. T harfinde TL simgesi (₺) görünmese de Alt Gr+T yapınca oluyor. Makro tuşları yakın olduğu için ilk başlarda alışmakta zorlanabilirsin ama el hizanın biraz soluna koyduğunda hiçbir sıkıntı olmuyor. Sadece Esc ve Ctrl tuşlarına basarken bazen elin makro tuşuna gidiyor.

Bilek desteği aşırı rahat ve mıknatısı gayet güçlü. Kolay kolay klavyeden çıkmıyor. Avucunun içini tamamen kaplıyor. Bilek desteğindeki kabartmalar avucunu rahatsız edecekmiş gibi görünüyor ama gayet yumuşak ve kesinlikle rahatsızlık vermiyor. Uzun süreli kullanımda herhangi bir rahatsızlık hissi oluşmuyor.

Tuşların kaplaması mat bir görünüme sahip. Fakat tuşlardaki yazılar silinebilir gibi duruyor. Çok fazla klavyeden anlamıyorum ama çift basım mı, çift kaplama mı öyle bir tabir vardı işte o yok sanırım. Bir de ışıksız kullanmak istediğinde tuşlardaki yazılar günışığında bile çok net görünmüyor.

Şimdilik deneyimlerim bu şekilde. Boşluk tuşundaki çınlama dışında herhangi bir sorunum yok. Umarım uzun süreli kullanımda da beni üzmez. Almayı düşünenlere yardımcı olabilmişimdir umarım. Alacak olanlara şimdiden hayırlı olsun. 🙂
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı