Anasayfa Haber S3 Graphics HTC Tarafından Yutuluyor!

S3 Graphics HTC Tarafından Yutuluyor!

Bir zamanların ünlü grafik işlemcisi üreticisi olan S3, hisselerini elinde tutan VIA Technologies ve WTI şirketleri tarafından HTC’ye satılacak. Ödenmesi beklenen tahmini miktar 300 milyon dolar civarında ve bunun karşılığında HTC sadece S3 firmasını değil, yıllardır portföyünde biriktirdiği çok sayıda patenti de almış olacak.

S3 Graphics hali hazırda VIA çatısı altında üretim yapıyor, tümleşik grafik işlemcilerinin yanı sıra Chrome markasıyla da ekran kartları üretiyor. Ancak uzun zamandır Nvidia ya da ATI ile yarışacak kadar büyük bir pazar payı elde edebilmiş değil. O halde HTC neden bu firmayı satın alıyor?

Bunun arkasında birden fazla sebep var. Öncelikle HTC’nin tablet ve olası diğer elektronik ürünlerinde kullanmak üzere yeni grafik işlemcileri S3 üzerinden geliştireceği söyleniyor ki bu çok mantıklı. Ancak daha da önemlisi, S3’ün yakın zamanda Apple’a iki farklı patent davası açmış ve de kazanmış olması gerçeği! HTC ile Apple bir süredir patent konusundan davalılar. S3 üzerinden gelecek olan patentler HTC’nin bu davaları kazanmasına imkan verebilir.