Anasayfa Haber Kodak Topun Ağzında!

Kodak Topun Ağzında!

Kodak
Kodak

Uzun zamandır dijital fotoğraf dünyasındaki rekabete katılmakta zorlanan Kodak, en sonunda Chapter 11 dosyası hazırlamak zorunda kaldıklarını açıkladı. “Chapter 11”, ABD ekonomik yasalarından biri ve başvuruda bulunan şirketin, alacaklılardan geçici olarak korunurken yeniden yapılanmasına imkan tanıyor. Esasen bu iflas anlamına gelmiyor, iflasla ilgili düzenlemeler “Chapter 13” başlığı altında toplanıyor.

Peki Kodak’ın bu başvuruyu yapmasının ardındaki sebep nedir? DOğrusu her ne kadar şirket açıkça iflas etmiş olmasa da, bu başvuru çoğu uzmana göre artık uzatmaları oynadıklarının bir göstergesi. Kodak bir süredir elindeki yüklü patent dosyalarını rakiplerine satarak açıklarını kapatmeye çalışıyordu. Ancak ne patent satışı, ne de diğer girişimler şirketin açıklarını kapatmaya yetmemiş gibi görünüyor.

Bu durumda Kodak’ın geleceği çok parlak sayılmıyor. Firmanın hisseleri uzun zamandır 1 doların altında seyrettiğinden New York Borsası’ndan çıkarılmaları da gündemde. Chapter 11 ile birlikte şirketin çok ciddi bir yeniden yapılanmaya gitmesi, ciddi anlamda işten çıkarmalar yapması, zararda olan tüm bölümleri budaması bekleniyor. Ayrıca belirli bir süre içinde yeni yatırımcılar bulmaları ve sermaye girişi yapmaları da gerekiyor. Eğer bu olmazsa, önümüzdeki yıla varmadan şirket tamamen iflasını verebilir ve Kodak adı tarihin tozlu sayfalarına gömülebilir.