Anasayfa Haber Intel, ABD Ordusuna Çip Üretmek İçin 3,5 Milyar Dolarlık Anlaşma Yaptı

Intel, ABD Ordusuna Çip Üretmek İçin 3,5 Milyar Dolarlık Anlaşma Yaptı

Intel, ABD Ordusuna Çip Üretmek İçin 3,5 Milyar Dolarlık Anlaşma Yaptı
Intel ABD'ye Çip Üretmek İçin Anlaştı

CHIPS Yasası, Intel gibi Amerika Birleşik Devletleri’ndeki yarı iletken şirketlerinin genişleme planlarını desteklemek için 52 milyar dolarlık fon sağlayan bir yasaydı ve 2022 yılında kabul edildi. En büyük yarı iletken şirketlerinden biri olan Intel’in bu fonların önemli bir kısmını alması bekleniyordu.

Son gelen haberler şirketin bu yasadan 10 milyar dolara kadar kazanç elde edeceğini gösteriyor. Ayrıca Intel, ABD hükümeti adına askeri ve istihbarat programları için çip üretmek üzere 3,5 milyar dolarlık bir anlaşma imzaladı. Bu anlaşma Intel’i ülkedeki en büyük savunma yüklenicilerinden biri yapacak. Bu anlaşmaya ilişkin haber fonların Temsilciler Meclisi tarafından kabul edilen bir harcama tasarısına dahil edildiği sırada ortaya çıktı.

Senato’nun yakında yasayı geçirmesi beklenmekle birlikte anlaşmanın “Secure Enclave” adı verilen bir program için üç yıl boyunca geçerli olacağı söyleniyor. Intel bu proje için 3 ila 4 milyar dolar arasında talepte bulunmuştu, dolayısıyla istekleri kabul edilmiş gibi görünüyor. Bu yeni 3,5 milyar doların daha önce bildirilen 10 milyar doların bir parçası mı yoksa ek bir miktar mı olduğu belli değil.