Anasayfa Haber Hırsızlığa Karşı Laptop Kurtarma Yazılımı

Hırsızlığa Karşı Laptop Kurtarma Yazılımı

Bu programlar ile laptopunuzu çalınmaya karşı güvence altına alabilirsiniz!

Çalınan ya da kaybolan laptopların çoğu yedeklenmemiş oluyor. Ancak dizüstü bilgisayarınıza olası hırsızlığa karşı bir program yüklediyseniz, işler sizin açınızdan iyi gidecektir. Bu yazımızda dizüstü bilgisayarlar için hırsızlığa karşı geliştirilmiş bazı kurtarma yazılımları bulacaksınız.

Ücretsiz laptop kurtarma yazılımları

Çalınmaya karşı geliştirilmiş, dizüstü bilgisayar kurtarma yazılımları, bilgisayarınızın izini sürüp onun yerini tespit etmenize olanak sağlayacak şekilde geliştirilmiştir. Yüklendikten sonra, hırsız farkında olmadan, program arka planda çalışır. Dezavantaj sayılabilecek yanı ise internet bağlantısına ihtiyaç duymalarıdır.

LAlarm

LAlarm, Windows işletim sistemi için geliştirilen, ücretsiz dizüstü bilgisayar alarm yazılımıdır. Program, ses özelliği ile öne çıkıyor. Bir hırsız, dizüstü bilgisayarınızı çalmaya çalıştığında program tarafından çok fark edilebilir bir ses yayılarak bilgisayarınızı kurtarmanıza olanak sağlanıyor. Peki bu program bilgisayarın tehlikede olduğunu nasıl anlıyor? Program, bilgisayarın USB ya da güç çıkışını sensör olarak kullandığından, bilgisayar tahrif edilirse alarm çalmaya başlıyor.

LAlarm

Yüksek ses yaymasının yanı sıra, birilerinin güvenli parolalarınızı ele geçirmesini önlemek amacıyla, LAlarm, sisteme takılı hard disklerden bakıma ya da değişime ihtiyacı olan varsa, verileri koruyabilmek için kullanıcıyı bilgilendiriyor. Programın alarm verdiği durumlardan bir diğeri ise pil gücü azaldığında, kalan pil gücünü koruyabilmek için verdiği uyarı. Program hakkında bilinmesi gereken en önemli nokta ise, kullanıcının muhakkak bir Gmail hesabına sahip olması. Zira parolaların korunması amacıyla sistem kilitlendiğinde, seçilmiş dizinlerdeki veriler LAlarm tarafından kullanıcının Gmail hesabına yüklenmeye başlıyor.

Prey

Prey, size özgü ve taşınabilir tüm cihazlarınızın izini sürmek için geliştirilen bir kurtarma programıdır. Bu program, gayet sessiz ama bir o kadar da etkilidir. Sistemde arka planda çalışırken, cihazı çalanın fotoğraflarını gizlice çeker, gezilen web sitelerini kaydeder ve bunlardan ekran görüntüleri alır. Bu işlemler bittikten sonra da hepsini toplayıp sizin e-posta kutunuza yollar, ancak bildirimi nasıl almak istediğinize göre programın içerisinden ayarları değiştirebilirsiniz.

Calinmaya karsi koruma programi

Cihaz sahibi, buna benzer bildirimleri hırsızın yakınındaki Wi-Fi noktaları aracılığıyla almaya devam eder. Prey, gayet basit bir programdır; etkinleştirilmesi ya da ayar çekilmesi gereken bir özelliği yoktur. Etkinleştirme ve görüntüleme için gerekli tüm ayarlar Prey’in arayüzünden erişilebilir. Ancak tam bu noktada size kötü bir haberimiz var: Prey ücretsiz bir program değil, fakat aylık 3 dizüstü bilgisayar için toplamda 5$ etiketi gayet uygun.

LaptopLock

Ücretsiz veri koruması ve sistem kurtarma servisleri, önemli dosyalarınızın güvende kalmasını ve eğer bilgisayarınız çalındı ise geri alabilmenize olanak sağlayan bir programdır. Yapmanız gerekenin hepsi yalnızca bilgisayarları etkinleştirebilmek için ücretsiz kaydolmak, ardından Laptop Lock’u Windows’unuza kurmak.

Diyelim ki şansınız yaver gitmedi ve bilgisayarınız çalındı. Bu durumda yapmanız gereken tek şey hesabınıza giriş yapıp bilgisayarınızı çalındı olarak işaretlemeniz. Cihazınız internete bağlandığı anda, kurtarma çalışmalarına başlayabilirsiniz.

Laptop Lock, uzun süredir güncellenmiyor. Programı buradan kontrol edebilirsiniz.

Adeona

Adeona, çalınan dizüstü bilgisayarınızı izleyebileceğiniz ve kullanması ücretsiz olan ilk açık kaynaklı sistemdir. Çalınmaya karşı geliştirilen bu kurtarma aracı, üçüncü parti kaynaklara güvenmez. Çalınan dizüstü bilgisayarın o anki yerini görüntüler, cihazdan bilgi toplar (IP adresi ve ağ topolojisi vs.) ve bu bilgileri cihazın kesin konumunu bulabilmek için kullanır. Program, hem cihaz konumunu bulmak hem de OpenDHT içerisinde bulunan şifre metinlerinin bağlantı verilemez olması için güçlü şifreleme mekanizmaları kullanır. Cihazın sahibi ve sahibinin izin verdiği kişiler dışında hiç kimse Adeona’yı dizüstü bilgisayarı takip etmek için kullanamaz.

Bu program da uzun süredir güncellenmiyor. Buradan ayrıntılarına bakabilirsiniz.

IPFetcher

IP Fetcher, IP adresinizi yakalayıp program içerisinde gösteren basit ve hızlı bir programdır. Bulunan IP adresini kaydedebilir hatta yazdırabilirsiniz. Program, kullanıma ücretsizdir.