Anasayfa Makale Chrome Flash Player Virüsü Temizleme

Chrome Flash Player Virüsü Temizleme

Chrome tarayıcıya yerleşen Flash Player Virüsünü kaldırmak için yapmanız gerekenleri anlatıyoruz.

Öncelikle Flash Player virüsünün nasıl bulaştığını anlatalım. Bu virüs genelde facebook üzerinden bulaşıyor. Arkadaşınıza bulaşmış olan virüs, arkadaşınızın hesabından sürekli paylaşımlar yapıyor. Siz de bu paylaşımlardan birine tıklıyorsunuz merak ettiğiniz bir videoyu izlemek için. Fakat açılan sayfada tarayıcınızda Flash Player olmadığı söyleniyor. Bu tamamen bir kandırmaca. Zira Chorme’un içinde Flash Player zaten yüklü geliyor.

Buradaki amaç size Flash Player adı altında bir virüs yükletmek. Bu tuzağa düşük eklentiyi yükle dediğinizde Chrome’a uzantı şeklinde Flash Player virüsü yerleşiyor. Virüs, Chrome’u silip yeniden kursanız da gitmiyor. CCleaner gibi bir programla eklentiyi silseniz dahi bir sonraki açılışta eklenti yine Chrome’a bulaşıyor. Peki bu virüsü nasıl tamamen temizleyeceksiniz?

Virüsü bulup yok ediyoruz

Çok farklı Flash Player virüsleri mevcut fakat ben en son sildiğimi nasıl bulduğumu anlatacağım.

  1. İlk olarak Chrome’u kapatın ve ardında Başlat menüsünü açıp regedit yazıyoruz ve Enter’a basıyoruz. Karşımıza Kayıt Defteri çıkıyor.
  2. Burada HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Policies/Google/Chrome/ExtensionInstallForcelist adresine gidiyoruz.
  3. Ben buraya gittiğimde şu değeri gördüm: “1”=”hklciglieepfckpgldcgekjahkmojooi;C:\\ProgramData\\ChromeUpdate\\update.xml” Bu değerden anlıyoruz ki virüs C:\ProgramData\ChromeUpdate konumunda.
  4. Öncelikle bu değeri seçip “Del” tuşuna basarak siliyoruz.
  5. Şimdi bilgisayarınızdaki herhangi bir klasörü açıp adres satırına C:\\ProgramData\\ChromeUpdate\\ yazın ve Enter’a basın. Bunu yapmamızın nedeni bu klasörün gizli olması.
  6. Klasör açılınca içinde chrome.crx ve update.xml adında iki dosya göreceksiniz. Bu iki dosyayı da silin.
  7. Chrome’u henüz açmayın. Şimdi CCleaner programını indirin ve kurup çalıştırın.
  8. Araçlar seçeneğine ve ardından da Başlangıçta seçeneğine tıklayın. Burada sağdaki sekmelerden Chrome sekmesine geçin.
  9. Burada Flash Player adında bir uzantı varsa seçip silin. Tebrikler, artık Chrome’u açabilirsiniz, Flash Player virüsünden kurtuldunuz.

Güncelleme: Virüsü şu anda sadece Kaspersky tespit edebilmekte:

https://www.virustotal.com/tr/file/d2d77f364f12240bab21a6a6470d4d6a1d9007d3db2d4d5033e1e3930b314a0c/analysis/1367186091/

Chrome virüs