Anasayfa Haber Meta, Mayıs Ayında Sosyal Medya Uygulamalarındaki Yapay Zeka İçeriklerini Etiketleyecek

Meta, Mayıs Ayında Sosyal Medya Uygulamalarındaki Yapay Zeka İçeriklerini Etiketleyecek

Meta yapay zeka içeriklerini etiketleyecek.

Yapay zeka tarafından üretilen içeriklerin sosyal medyada geldiği son nokta, teknoloji sektöründeki birçok kişi tarafından endişe kaynağı haline geldi. Şirket bugün, birkaç hafta içinde Facebook, Instagram ve Threads sosyal ağlarında yapay zeka tabanlı içerikleri etiketlemeye başlayacağını duyurdu.

Meta, yaptığı bir basın açıklamasında bu değişikliklerin kendi bünyesindeki Gözetim Kurulu’nun tavsiyelerinin yanı sıra, kamuoyu anketlerinden elde edilen sonuçlar ve gelen tavsiyelerden kaynaklandığını söyledi. Şirket, eski yapay zeka etiketleme kurallarının çok dar olduğunu dile getiriyor.

Önceki sürümlerde, yapay zeka içeriği için yapılan etiketleme yalnızca videolar, yapay zeka tarafından yapılan video klipler veya bir kişinin gerçekte söylemediği bir şeyi söylemiş gibi görünmesini sağlamak için yapay zeka araçları tarafından değiştirilen videolar içindi. Ancak şimdilerde çok ciddi verilerle eğitilmiş Dall-E, Microsoft Designer gibi yapay zekalar, görüntü oluşturmanın yanı sıra video içeriği de üretebiliyor.

Meta, Mayıs ayından itibaren, sosyal medya uygulamalarında yapay zeka tarafından üretilmiş içerikler için, “Yapay Zeka İle Üretilmiş” etiketlerini ekleyecek. Ayrıca şirket, insanları aldatma ihtimalinin yüksek olduğunu tespit etmesi halinde mevcut içeriğe daha belirgin bir “Yapay Zeka İle Üretildi” etiketi koyabileceğini söylüyor. Bu, normalde etiketin yalnızca içeriğin etiketler kısmında görünebileceğinden daha belirgin bir yerde olabileceği anlamına geliyor.

Şirket, hizmetlerinde yanlış veya yanıltıcı yapay zeka tabanlı içerik bulmak için yaklaşık 100 kişiyi görevlendirdiğini iddia ediyor. Dolayısıyla bir içerik doğrulayıcısı bu tür bir içeriğe rastlarsa, mevcut gönderiye birden fazla belirgin etiket ekleyebilir.