Anasayfa Haber Galaxy S4 Isınma Problemi Yaşıyor

Galaxy S4 Isınma Problemi Yaşıyor

Samsung Galaxy S4.
Samsung Galaxy S4.
Samsung Galaxy S4

Samsung’un yeni amiral gemisi telefonu Galaxy S4 ısınma problemleri yaşıyor.

Piyasaya çıkmasının üzerinden bir kaç hafta geçen Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S4 kullanıcılarından, özellikle ısınma konusunda şikayetler geldiği söyleniyor. Samsung bu yeni telefonda Exynos 5 Octa adını verdiği sekiz çekirdekli bir işlemci kullanıyor. Bu işlemci testlerde şimdiye kadar alınmış en yüksek hız skorlarına sahip olduğunu gösterdi. Tabii bu işlemci ABD pazarına gönderilen LTE destekli telefonlarda henüz kullanılmıyor, çünkü henüz Samsung’un çözemediği teknik bir uyumsuzluk olduğu söyleniyor.

Fakat özellikle internet üzerindeki çeşitli kullanıcı yorumlarına bakılacak olursa, Samsung’un çözemediği tek sorun bu olmayabilir. Samsung Galaxy S4 kullanan pek çok insan telefonun ciddi biçimde ısındığından şikayet ediyor. Üstelik kullanıcılara göre bu ısınma sırf işlemci kaynaklı değil, aynı zamanda kameranın bulunduğu bölgede de ciddi bir ısı birikimi gözlenebiliyor. Bir kullanıcının kızılötesi ısı ölçerle yaptığı ölçümde 50 derecenin üzerinde bir sıcaklık gördüğü söyleniyor ki, bu da rahat kullanım için çok fazla bir sıcaklık.

Ne var ki bu sorunun tüm telefonları mı etkilediği, yoksa belirli bir parti telefonda üretim hatası mı olduğu henüz bilinmiyor. Şüphesiz S4 kullanan herkes bu sorundan etkilenmiyor. Fakat şimdilik konuyla ilgili herhangi bir resmi açıklama gelmiş değil. Kullanıcılar ısı probleminden kurtulmak için çeşitli yöntemler deniyorlar. Ekran parlaklığını kısmak, GPS ve Bluetooth işlevlerini devre dışı bırakmak ve benzeri çözümler öneriliyor.