Anasayfa Yapay Zeka Samsung, Eski Galaxy Telefonlar İçin Galaxy AI Özellikli One UI 6.1’i Kullanıma...

Samsung, Eski Galaxy Telefonlar İçin Galaxy AI Özellikli One UI 6.1’i Kullanıma Sunuyor

Samsung Galaxy One UI 6.1

Samsung, ABD’deki Galaxy S22 serisi, Galaxy Z Flip4, Galaxy Z Fold4 ve Tab S8 serisi cihazlar için One UI 6.1’i kullanıma sunduğunu duyurdu. Şirket, bu güncellemenin ilk kez Galaxy S24 serisiyle birlikte tanıttığı Galaxy AI özelliğini daha eski cihazlara getireceğini söyledi.

Bilindiği gibi Galaxy AI, Circle to Search with Google, Chat Assist, Interpreter, Live Translate, Note Assist, Transcript Assist, Browning Assist, Generative Edit, Edit Suggestion ve AI-Generated Wallpaper gibi pek çok harika özelliği beraberinde getiriyor.

Canlı Çeviri özelliği ile telefon görüşmeleri sırasında anında sesli ve yazılı çeviri alabilir, Sohbet Yardımı ile kullanıcılara başka dillerde mesaj gönderebilir ve mesaj tonunu ayarlayabilirsiniz.

Samsung, bu iki yeni özelliğin yabancı insanlarla iletişimde olan mesafenin oldukça kapanacağını söylüyor. Böylece yurt dışına çıkma konusunda yabancı dil endişesi yaşayan insanlar için bir hayli faydalı özellikler arasında yer alıyor. Ayrıca katlanabilir bir telefonda bu deneyimin çok daha kolay olması muhtemel.

Güncellemenin getirdiği bir diğer önemli özellik ise Google’da arama yapmak için görseli daire içine almak. Circle to Search with Google olarak adlandırılan bu özellikle beraber, aramasını yapmak istediğiniz nesneyi daire içine alarak kolayca aramasını yapabiliyorsunuz. Bu özellik Galaxy S21 serisi, Galaxy Z Flip3 ve Galaxy Z Fold3 gibi daha eski cihazlarda da kullanılabilecek.

Dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli nokta ise, Samsung’un Galaxy AI özelliklerinin desteklenen Samsung Galaxy cihazlarında 2025’in sonuna kadar ücretsiz olarak sağlanacak olması. Yani bu tarihten sonra bu özelliklerin ücretli mi yoksa ücretsiz olarak mı sunulacağı henüz belli değil. Samsung tarafında da bu konuyla ilgili resmi bir açıklama bulunmuyor.