Anasayfa Teknoloji Qualcomm’dan İnsan Beynini Taklit Eden İşlemci

Qualcomm’dan İnsan Beynini Taklit Eden İşlemci

Qualcomm yeni teknolojisini tanıttı.
Qualcomm yeni teknolojisini tanıttı.
Qualcomm yeni teknolojisini tanıttı.
Qualcomm yeni teknolojisini tanıttı.

Qualcomm, Neural Processing Units adını verdiği yeni teknolojisini duyurdu!

Qualcomm, yeni bir tür yapay beyin çipini duyurdu. Neural Processing Units – Nöral İşlemci Birimleri (NPUs) adını verdiği teknoloji insan beynini taklit ediyor. Bu sayede bir çocuk gibi kapı, telefon, bilgisayar açma gibi işlemleri öğrenebiliyor. İlk NPUların 2014 yılında üretileceği açıklandı. Qualcomm firmasından Matt Grob, açıklamayı EmTech konferansı sırasında yaptı. Firmanın başka özel çip tasarımcılarıyla da görüştüğünü belirtti.

Grob’un açıklamasına göre Qualcomm’un geleneksel Snapdragon serisi gibi bu yeni işlemciler de programlanabilecek. Tek farkının işlemcilerin öğrenme yetisinin bulunması olduğu söyledi. Grob “Nöromorfik donanım parçaları biyolojik mühendislikten etkilenerek tasarlandı. Bu da zorlu problemleri çözebilmek için yeni alanlar sağlıyor” dedi.

Qualcomm’un öğrenme kapasitesine sahip bilgisayarları laboratuvarlarda test ettiği açıklandı. Bunun için de tekerlekli bir robot kullanılıyor. Robot A noktasından B noktasına kendi başına, öğrendikleriyle ilerleyebiliyor.

Ünlü çip üreticisi, teknolojinin ilerleyen yıllarda tüketici elektroniği sınıfı üzerinden piyasaya sunacağını açıkladı. Sadece eğlence amaçlı değil, bilimsel veri toplamak için kullanılan makinelerde de bu çipin kullanılabileceği belirtildi.