Anasayfa Oyun Tomb Raider 2, Skyrim Gibi Olabilir!

Tomb Raider 2, Skyrim Gibi Olabilir!

tomb-raider-2013

Bir sonraki Tomb Raider oyunu “açık dünya” tarzı olabilir.

2013 yılında piyasaya çıkan yeni Tomb Raider oyunu, Lara Croft’u ve maceralarını tekrar oyuncuların gündemine oturtmayı başardı. Oyunun başarısından cesaret alan yapımcılar, yeni serinin ikinci oyunu üzerinde çalışıyorlar. Ne var ki kazandığı tüm başarıya rağmen, yapımcılar ilk oyunun eksik kalan yanları olduğunu düşünüyor olmalılar ki, Tomb Raider 2 için çok daha geniş bir oyun tasarımı yapmayı planlıyorlar.

Yapımcılardan Scot Amos, yaptığı bir açıklamada yeni oyunun tasarımında Skyrim gibi yapımlardan hayli esinlendiklerini söyledi. Bu tabii ki Tomb Raider 2 oynarken bol bol ejderha keseceğimiz anlamına gelmiyor. Skyrim’de yapımcıları etkileyen taraf, oyun dünyasının açık ve erişilebilir olması olmuş. Uzaklarda görülebilen dağa bizzat erişebiliyor ve oralarda yeni şeyler bulabiliyor olmanız, tasarımcılara Tomb Raider 2 ile ilgili yeni fikirler vermiş.

Yapımcılar bir sonraki oyunda çok daha geniş bir oyun dünyası kurmayı amaçlıyorlar. Oyuncunun arada bir senaryo dışına çıkabileceği, farklı yan maceralar yaşayabileceği, belki yeni malzemeler bulabileceği ya da hikayenin farklı parçalarını öğrenebileceği bir oyun yapısı kurmayı düşünüyorlar. Bu konuda her ne kadar ortada çok kesin bir resmi açıklama yoksa da, Scot Amos’ın sözleri bu yönde bir düşünceyi açıkça ortaya koyuyor. Böyle bir oyun yapısı, şüphesiz Tomb Raider ruhuna da ters düşmeyecek, aksine Lara’nın maceralarına lezzet katacaktır.