Anasayfa Haber Gigabyte ve Biostar’dan Bay Trail Desteği Sağlayan Anakartlar

Gigabyte ve Biostar’dan Bay Trail Desteği Sağlayan Anakartlar

biostar-anakart

Gigabyte ve Biostar, Intel Bay Trail teknolojisine uygun anakartlarını ortaya çıkardı.

Intel’in yeni işlemci serisi Bay Trail, teknoloji tutkunları arasında heyecan uyandırıyor. Bu işlemciler, geçtiğimiz ay CES 2014 Fuarı sırasında görücüye çıktı. İşlemciler, tüketici sınıfı tarafından ulaşılabilir durumda olmasına karşın, eski sistemlerde çalışması neredeyse imkansız.

Bu yüzden Bay Trail’e geçecek masaüstü kullanıcılarının yeni anakartlara ihtiyacı var. Bu ihtiyaca Biostar ve Gigabyte koşuyor. Bu iki donanım üreticisi, Bay Trail işlemcilerine destek verecek iki yeni anakart duyurdu. Mini-ITX ünitelerine sahip olan anakartlar, kullanıcıların ilk etapta ulaşmak isteyeceği ürünler olacak.

gigabyte-anakart

Gigabyte J1800N-D2H ve Biostar J1800NH modelleri Intel Celeron J1800 işlemcilerle beraber geliyor. 10W TDP, çift-çekirdekli Bay Trail işlemci, 2.58 GHz frekans hızında performans sergileyebiliyor.

Yonga seti, pasif soğutucu sistemlerine de destek veriyor. Yani sinir bozucu fanlara gereksinim duymayacak bir biçimde sessizce çalışabiliyor. İki anakart da RAM için DDR3 SO-DIMM yivlere sahip. PCIe x1, mini PCIe ve SATA 3 Gbps çıkışları mevcut. USB 2.0 ve USB 3.0 çıkışları da sağlanmış. Grafik bağlantıları içinse HDMI ve VGA çıkışları sunulmuş.

İki anakartın da piyasaya çıkış fiyatının 60 Dolar civarında olacağı söyleniyor.