Anasayfa Teknoloji Hasarlı Sinirleri Birleştirmek İçin Sıvı Metal

Hasarlı Sinirleri Birleştirmek İçin Sıvı Metal

sivi-metal

Tıp alanındaki bu gelişme, hasarlı sinir uçlarının yeniden onarımı için umut vaat ediyor.

Zor da olsa, hasarlı sinir uçlarının yeniden onarımı günümüz tıp olanaklarıyla mümkün. Ancak bu olanak oldukça uzun ve yorucu bir işlem. Sonuçları her zaman meyve vermeyebiliyor.

Çin’li bir grup araştırmacı, bu sorunu tamamen ortadan kaldırabilecek bir çözüm bulduklarına inanıyor. Hasar görmüş sinir uçlarının birleştirilmesi için sıvı metal kullanımını öneriyorlar. Hasarlı sinir uçları birbirlerine sıvı metal ile dikiliyor ve yeniden hareket olanağı sağlanıyor.

Tsinghua Üniversitesi’nden Jinh Liu’nun liderliğindeki araştırma, teorik olarak mümkün. Çünkü metal elektrik geçiriyor. Bu sayede sinirlerden akan elektrik akımları, ulaşması gereken noktaya rahatça gidebiliyor.

Sıvı metal bir tür galyum-indiyum-selenyum karışımından oluşuyor. Bu yapı, vücut sıcaklığına maruz kaldığında sıvı durumunda bulunuyor. Yeniden birbirine bağlanan sinirler bu sayede aktarım yapabiliyorlar.

İşlemin en çarpıcı yanı ise sinirler bu bağa tutunarak yeniden toparlanma sürecine giriyor. Hastanın sinirleri yeniden bağlandığında sıvı metal yapı, vücut içerisinde bir şırınga yardımıyla alınabiliyor.

Araştırmanın detayları, tıp teknolojisi için umut vaat ediyor. Ancak geliştirilmesi için önünde uzun bir yol var.