Anasayfa Haber Yeni Broadwell İşlemciler Soğutucuya İhtiyaç Duymayacak

Yeni Broadwell İşlemciler Soğutucuya İhtiyaç Duymayacak

intel-logo-islemci

Intel’in üzerinde çalıştığı yeni Broadwell işlemciler soğutucuya ihtiyaç duymadığı için cihazlardaki fan gürültüsünü yok edecek.

Intel, yeni Broadwell tasarımınu ortaya çıkarttı. Son zamanlarda PC pazarı için geliştirilen işlemciler ve yongasetleri pek ilgi çekmiyor. Ancak Intel’in bu son hamlesi oldukça değişik. Çünkü bu işlemci hem ultrabookları hem de tabletleri ilgilendiriyor.

Yeni tasarımda 14nm’lik mühendislik kullanıldı. PC sınıfında hazırlanan silikon, Intel’in Core serisinin yeni neslinin ilk adımları. Buna Core M denilmekte. İşin ilgi çekici kısmı ise Core M, soğutucuya ihtiyaç duymuyor. Ayrıca Intel’in en fazla enerji tasarrufu sağlayan işlemcisi olarak kayıtlara geçiyor.

Bu işlemci PC sınıfında olmasına rağmen tabletlerde de kullanılabiliyor. Bir düşünün! Tabletler zaten hali hazırda soğutmaya ihtiyaç duymuyor. Ancak aşırı kullanımlarda kasadaki sıcaklığı hissedebiliyorsunuz. Intel’in yeni işlemci serisi ile bu sorun ortadan kalkacak. Ayrıca boyutları sayesinde 12.5-inçlik devasa tabletlerin kalınlığı 7.2mm’yi geçmeyecek. Öte yandan bir ultrabook içerisinde kullanılacak işlemci, cihazı olabildiğince sessiz çalıştıracaktır.