Anasayfa Haber Xbox One Satışları, PlayStation 4’ün Ensesinde

Xbox One Satışları, PlayStation 4’ün Ensesinde

Xbox One ile PS4

Konsollar arasındaki rekabet her zaman olduğu gibi yeni nesil konsollarda da büyük. Xbox One ve PS4 satışlarındaki rekabet devam ediyor!

Eğer siz de bir oyuncuysanız ya da bir oyunseverseniz, bu iki konsoldan birini ya almıştır, ya da ikisi arasında halen kararsız durumdasınızdır. Satış istatistikleri hangi konsolun daha iyi olduğunu göstermese de, çoğunluğun hangi tarafa yöneldiğini bizlere gösteriyor.

Playstation, daha önceki zamanlarda da olduğu gibi satışlarda yine Microsoft’un konsolu Xbox’ı geçti. Mayıs ayı satışları itibariyle durum böyle olsa da, tam satış grafikleri basına açıklanmadı. Son satış rakamları dahilinde PS4’ün üstünlüğü ortaya çıkmış oldu.

PS4’ün çoğu bölgede daha fazla satması normal. Çünkü Xbox One bazı bölgelere, özellikle Asya kıtasındaki Hong Kong, Hindistan, Singapur, Tayvan gibi ülkelere gönderilmemişti. Bu ülkede bulunan Xbox severler internetten sipariş etmek durumunda kalmışlardı. Bu yüzden o bölgelerdeki rekabet eşit sayılmaz. Ancak 23 Eylül’de Microsoft, Xbox One’ın pazar alanını bu ülkeler dahil olmak üzere daha da genişletecek ve aradaki farkı azaltacak belki de kapatacaktır.

Bu duruma oyuncuların gözünden baktığınızda ise iki firmanın sıkı bir rekabet içinde olması onları iyi yönden etkiliyor, zira iki firma da her yönden daha yaratıcı ve müşteri odaklı düşünmek zorundalar. Ayrıca halka açıklanmış grafiklere de bakacak olursak Sony’nin 7 milyon PS4’ü piyasaya yollamasına karşın Microsoft yalnızca 5 milyon Xbox One piyasaya sürebilmiş. Microsoft bu aydan itibaren Xbox One’ı Kinect eki olmadan 399 Dolar fiyatla, yani PS4’le aynı fiyata satmaya başladı.