Anasayfa Teknoloji NASA, Titan’ı İHA’larla Fethetmek İstiyor

NASA, Titan’ı İHA’larla Fethetmek İstiyor

Satürn’ün en merak edilen ayı Titan’a ulaşabilmek için insansız hava araçlarının kullanılması gündemde.

Güneş sistemimizde oldukça enteresan gezegenler var. Bu gezegenlerin yapılarını solda sıfır bırakacak, daha da garip aylar bulunuyor. Özellikle Satürn’ün dev aylarından Titan, başta NASA olmak üzere birçok havacılık ve uzay dairesinin ilgisini çekiyor.

Dünya benzeri bir coğrafyaya sahip Titan’da hayat bulunabileceği düşünülüyor. Hidrokarbon ile dolu gölleri ve nehirleri, mikroskobik canlılara ev sahipliği yapıyor olabilir. Daha öncesinde NASA’nın CassiniHuygens sondası, Titan’a ufak bir ziyaret yapmıştı. Yörünge yakınından çekilen fotoğraflarla Titan’ın yapısı hakkında birçok önemli bilgiye ulaşmıştık. Ancak Cassini bir daha bu kadar net fotoğraflar çekemeyecek.

NASA, bu yüzden 10 Kg ağırlığında insansız hava araçlarını Titan’a göndermeyi planlıyor. Nükleer enerjiye çalışan ana gemiden fırlatılacak İHA’lar, gezegen yüzeyi üzerinde gezecek ve yüksek çözünürlüklü kameralarıyla fotoğraflar çekebilecek.

NASA’nın konsept çalışmaları için AeroVironment firması ile masa başına oturdu. Henüz ortada kesin bir karar yok. Ancak Titan’a ulaşmak için en mantıklı planlardan biri insansız hava araçlarını kullanmak olabilir.