Anasayfa Haber DJI Avata 2 Tanıtıldı! İşte Özellikleri ve Fiyatı

DJI Avata 2 Tanıtıldı! İşte Özellikleri ve Fiyatı

DJI Avata 2 Özellikleri

DJI, Avata’nın halefi olan Avata 2 drone modelini resmen duyurdu. Peki, DJI Avata 2 özellikleri ve fiyatı nasıl?

DJI Avata 2 Özellikleri

DJI Avata 2 güncellenen görünüm, daha iyi ve daha uzun uçuş ile karşımıza çıkıyor. Drone daha fazla ışık yakalamak için daha büyük piksellere sahip daha büyük bir 1/1,3 inç kamera sensörü, 4 dakika daha fazla pil ömrü (23 dakikada), beş derece daha gimbal eğimi (negatif 85 dereceden 80 dereceye kadar) ve 3 kilometre daha fazla maksimum menzil (13km) ile geliyor.

Ürün ayrıca, 377 gram olan önceki modele göre 28 gram daha hafif, daha düz, daha aerodinamik bir yapıda. Avata 2, 16 mm daha kısa ve 32 mm daha geniş çerçevesi ile havada daha dengeli. Drone’un henüz ileri çarpışma sensörleri olmasa da artık geriye doğru çarpışmayı önleme özelliği de mevcut.

Yeni DJI Goggles 3 artık yerleşik bir pile ve GPS’e sahip. Bu da artık sallanan pil takımına ve Remote ID için telefon bağlantısına gerek olmadığı anlamına geliyor. Çift 1080p, 700 nit mikro OLED başlık ayrıca artık orijinaline göre ekstra bir saatlik pil ömrüne, yoğunlaşmayı gidermek için fanlarını döndüren “tek dokunuşla buğu giderme işlevine”, iki ekstra antene ve yeni bir senkronizasyon algoritmasına sahip. DJI’ın iddia ettiği gibi, daha akıcı ve daha istikrarlı video iletimi ve 60 Mbps maksimum video bit hızı sunulurken kare hızı hala 100 FPS.

Yeni DJI RC Motion 3 hareket kontrol cihazı ise daha küçük ve kayıt düğmesi yan tarafa doğru kaydırılmış. Kontrol cihazı çift aşamalı bir tetikleyici ve bir kumanda kolunun hareketiyle gerçekleştirebileceğiniz, önceden programlanmış 360 derecelik çevirme, yuvarlanma veya 180 derecelik sürüklenmeyi seçmenizi sağlayan şık yeni bir kadran içeriyor.

Avata 2 artık 46 GB boyutunda devasa bir dahili video depolama alanına sahip ve bu, önceki neslin iki katından fazla. DJI bu alanın 90 dakikalık 1080p60 video (veya 4K60’ta 45 dakika) tutacağını söylüyor. Drone’un dahili Wi-Fi’si artık görüntüleri doğrudan telefonlara 30 MB/sn’ye kadar indirmenize veya telefonunuzla canlı yayın paylaşmanıza da olanak tanıyor. Şarj için ürünün kendi 65W USB-C PD şarj cihazınızı doğrudan drone’a takmanız mümkün.

DJI Avata 2 Fiyatı

Yurtdışında satışlarına başlanan Avata 2’nin 999 dolarlık kiti DJI Goggles 3 ve RC Motion 3 ile birlikte geliyor. 1.199 dolarlık kit ise ayrıca iki ekstra pil, bir askı çantası ve bir şarj istasyonu ile birlikte geliyor. Çubuk tabanlı kontrol cihazı ayrı olarak 199 dolara, RC Motion 3 99 dolara ve ND filtre kiti 79 dolara satılıyor.