Anasayfa Haber Kimliksiz Bir E-Posta Hesabı Nasıl Oluşturulur?

Kimliksiz Bir E-Posta Hesabı Nasıl Oluşturulur?

güvenlik

Hepimizin kişisel bir e-posta hesabı var. Ancak kimliği bilinmeyen bir e-posta adresini nasıl oluşturabiliriz? Detaylar makalemizde.

Not: Bu makalede anlatılanlar kişilerin kendini devletten gizlemek için kullanması amaçlı değildir. Yazılanlar, yalnızca işlemlerinde gizlilik esasını kullanmak isteyenler içindir.

Her şey Tor ile başlıyor

Kimliği bilinmeyecek bir e-posta adresi oluşturmadan önce Tor isimli tarayıcıya ihtiyacımız var. Çünkü kullandığımız bilgisayarın yer ve IP adresi bilgileri de gizli olmalı. Firefox tabanlı bu tarayıcının isminin açılımı ise The Onion Router.

Tor ile internette dolaştığınızda, bir sunucu serisinde geziniyorsunuz. Gizlenmiş bu sunucuların kaynağı ise gönüllülerden sağlanıyor. Tor tıpkı diğer tarayıcılar gibi, ancak tarayıcıyı kullanmak için bir-iki ek adım gerekiyor, hepsi bu.  Tor tarayıcı diğer uygulamalar gibi sisteminize entegre olmaz. Tarayıcıyı Tor Projesi’nin internet sitesinden indirebilirsiniz.

Tor tarayıcıyı indirdikten sonra masaüstünüzde programın klasörü oluşturulacak. Klasörün içerisinden exe dosyasını çalıştırıp tarayıcıyı kullanmaya başlayabilirsiniz. Ekstra güvenlik için USB Bellek’ten çalıştırabilirsiniz.

Gizli e-posta

Şimdi sıra kimlik gizli bir şekilde iletişim kurmaya geldi. Öncelikle yapmamız gereken genel bir servis sağlayıcısı seçmek. Ancak Gmail ve Outlook gibi hesaplar telefon numarası istediğinden, olayın bütün amacı yerle bir oluyor. Bu yüzden Hushmail ve Disposable Inbox gibi servislere yönelebiliriz. Hushmail’in gizlilik konusunda bazı sıkıntıları olsa da, gizlilik bilinci olan firmaların yöneticileri tarafından önerilen bir servis.

Hide My Ass’in Disposable Inbox servisi de çok mükemmel değil, zira kaydolurken sizden gerçek e-posta adresinizi istiyor. Yapmaya çalıştığımız şey için pek de uygun değil. Ancak bu alanı zorunlu kılmadıkları için yine de tercih edilebilir. Bu servisin güzel özelliklerinden biri ise oluşturulan e-posta adresinin 24 saat ile 1 yıl zaman dilimi içerisinde yok olacak şekilde ayarlanabilmesi.

Servis sağlayıcınızı seçtikten sonra servisi her açtığınız zaman Tor tarayıcı kullanmanız işin en önemli kısmı. Aksi takdirde yeriniz ifşa olabilir.