Anasayfa Haber Microsoft, Mini Bilgisayar Pazarından Pay Kapmak İstiyor

Microsoft, Mini Bilgisayar Pazarından Pay Kapmak İstiyor

microsoft-sharks-cove

Microsoft, Shark Cove adını verdiği mini bilgisayarını geliştiriciler için piyasaya sürdü.

Redmond merkezli teknoloji devi önümüzdeki yıllarda onbinlerce insanın işine son verecek olsa da, işlerini geliştirmekten geri kalmıyor. Firma daha önce Build Konferansı sırasında tanıtımını yaptığı Shark Cove mini bilgisayarını pazara sundu.

Shark Cove, tek bir anakart üzerinden çalışıyor. Akıllara hemen Raspberry Pi gelebilir. Aynı prensipte çalışan Shark Cove’un gücünün biraz daha fazla olduğunu söyleyebiliriz. Dört çekirdekli Intel Atom işlemciye sahip bilgisayar üzerinde 1 GB RAM ve 16 GB eMMC flash depolama alanı mevcut.

4×6 boyutlarındaki Shark Cove, Microsoft, Intel ve CircuitCo’nun ortak üretimi. Mobil cihazlarda kullanılan uygulamaları Windows platformunda çalıştıracak olan Shark Cove, bu alanda geliştiricilere de yeni olanaklar sağlıyor.

İlk olarak Birleşik Krallık pazarına giriş yapacak olan Shark Cove’un fiyatının 192.99 Sterlin olduğu açıklandı. Şimdiden birçok siparişin verildiği belirtiliyor. Bu fiyata Windows 8.1 ve çeşitli yan yazılımlar da dahil olunca, geliştiricilerin ilgisini çeken bir konuma yükseldi.