Anasayfa Haber AC: Rogue Hangi Konsollara Çıkacak?

AC: Rogue Hangi Konsollara Çıkacak?

AC_Rogue

Ubisoft yeni Assassin’s Creed: Rogue’un hangi konsollara çıkacağını açıkladı.

Ubisoft tarafından yeni nesil oyun konsolları için geliştirilmekte olan Assassin’s Creed: Unity için belirlenen çıkış tarihi yaklaşırken, firma bir oyun daha duyurdu. Assassin’s Creed: Rogue adıyla yapılmakta olan oyun, Unity ile aynı zaman aralığında piyasaya çıkacak, ancak çok daha farklı bir yapım olacak. Unity doğrudan Xbox One ve PS4 için, daha da geliştirilmiş bir oyun motoruyla hazırlanıyor. Rogue ise bir önceki nesil konsollarda kullanılan oyun motoru üzerine kuruluyor.

Assassin’s Creed: Rogue, Microsoft’un xBox 360 ve Sony’nin Playstation 3 konsolları için çıkarılacak. Kuzey Amerika pazarında çıkış tarihi 11 Kasım 2014 olarak belirlenmiş, diğer ülkelerde de hemen ardından piyasaya sürülecektir. Oyun teknik olarak Black Flag ile benzer dinamiklere sahip olacak, yani işin içinde gemiler de var. Kullanılan oyun motoru teknolojisi de Black Flag ile aynı sayılır.

Bu oyunda Assassin iken taraf değiştirip Templar olan ve eski dostlarını avlayan bir suikastçiyi oynayacağız. En azından söylenen bu, ancak senaryo ilerledikçe konunun o kadar basit olmadığı ortaya çıkacaktır. Rogue bizleri 18inci yüzyıl New York sokaklarına, Appalachian nehri vadisine ve Kuzey Kutbu’nun soğuk sularına götürecek. Oyunu Assassin’s Creed serileri içinde kronolojik bir sıraya yerleştirmek gerekirse, Assassin’s Creed 3 ve Black Flag arasında geçen olayların anlatıldığını söylemek doğru olacaktır. Aşağıda lansman videosunu izleyebilirsiniz.