Anasayfa Makale USB Belleklerin Hızı Nasıl Ölçülür?

USB Belleklerin Hızı Nasıl Ölçülür?

usb-3-0

USB belleklerinizin ne kadar hızlı olduğunu, ortalama dosya aktarım hızını merak ettiniz mi?

USB 2.0 veya USB 3.0 belleğiniz varsa bu belleklerin hızını ölçmek, belleğin yazma ve okuma hızı ile ilgili bir problem olup olmadığını kontrol etmek için uygun bir yöntemdir. Bu ölçümleri yapmak için çeşitli USB benchmark yazılımlarını kullanmak mümkün. Bu yazımızda benchmark için kullanabileceğiniz yazılımları ve bu yazılımların nasıl çalıştığını göreceksiniz.

USB Flash Benchmark

usb flash benchmark

Taşınabilir, ufak boyutlu bir yazılım olan USB Flash Benchmark sayesinde USB belleğinizin ortalama yazma ve okuma hızını kolaylıkla ölçebilirsiniz. USB Flash Benchmark ile ölçüm yapmak için indirdiğiiniz FlashBench adlı dosyayı yönetici olarak çalıştırın. Drive sekmesinden USB belleğinizi seçin ve Benchmark seçeneğine tıklayın. Kısa süren bir taramadan sonra karşınıza çıkacak web sayfasında belleğinizin ortalama yazma ve okuma hızını görebilirsiniz.

USB Flash Benchmark yazılımını indirmek için tıklayın.

HDTune

hdtune

HDTune sadece bir benchmark yazılımı değil, aynı zamanda belleklerinizin durumunu gösteren ve sorunlarını tarayıp çözebilen bir yazılım. Ancak bizim için önemli olan benchmark özelliği. HDTune ile benchmark testi yapmak için uygulamayı başlatın, USB belleğinizi seçin ve benchmark sekmesindeki Start seçeneğine tıklayın. Test sonuçları, belleğinizin transfer hızının yanı sıra kullandığı CPU miktarı gibi ek bilgileri de gösterecektir.

HDTune yazılımını indirmek için tıklayın.

CrystalDiskMark

crystaldiskmark

Listemizde bulunan en detaylı benchmark yazılımı olan CrystalDiskMark, USB belleğinizin hızını ölçmek için kendi testlerinizi hazırlayabileceğiniz karışık ancak etkili bir benchmark yazılımı. Bu yazılım sayesinde test edilecek dosya miktarı veya arka arkaya yapılacak test sayısı gibi ince ayarlar yapmak mümkün. Eğer basit bir benchmark testi istiyorsanız diğer benchmark yazılımlarına göz atın. Eğer USB belleğinizi iliklerine kadar test etmek istiyorsanız CrystalDiskMark tam size göre.

CrystalDiskMark yazılımını indirmek için tıklayın.