Anasayfa Haber HP, PC Satışlarındaki Artıştan Memnun

HP, PC Satışlarındaki Artıştan Memnun

hewlett-packard

Hewlett-Packard, 2. çeyrek itibariyle PC satışlarının yeniden yükselişe geçtiğini duyurdu.

Bilgi işlem konusunda uzman firmalardan biri olan Hewlett-Packard, 3 yılın ardından ilk defa yıllık büyüme gösterdi. Yazılım ve servis sağlama konusunda başarılı işler çıkartan HP’nin pazar payı, geçtiğimiz yıllarda yavaş yavaş azalmıştı. Firma, çarşamba günü yaptığı açıklama ile %1 oranında artış gözlemlendiğini duyurdu.

2014’ün ikinci çeyreğini %1 oranın artış göstererek kapatan HP, 31 Temmuz öncesinde PC satışlarından 27.6 milyar Dolar kazanç sağlamış. HP, PC satışlarının yavaş yavaş artmasını bekliyor. Yazılım ve donanım teknolojisi hızla gelişiyor. PC pazarının büyük bir kısmını elinde tutan Microsoft, Windows 9 üzerindeki çalışmalarına çoktan başladı. Haliyle PC üreticilerin de bu hıza yetişmesi gerekiyor. HP yetkilileri bu artışı yakalamışken, fırsatı değerlendirmek istiyorlar.

Personal System Group içerisindeki satışların da %12 oranında artarak, 8.7 milyar Dolarlık kazanç sağlandığı eklendi. Ayrıca İş (Enterprise) alanındaki büyüme %2 olarak ölçüldü. Bu da 6.9 milyar Dolarlık bir kazanç demek. Öte yandan baskı konusunda da çözümler sunan HP’nin bu bölümü %4 oranında düşüş gösterdi.