Anasayfa Mobil Android için Chrome’da Yer İmleri Nasıl Yedeklenir?

Android için Chrome’da Yer İmleri Nasıl Yedeklenir?

Android Chrome sürümü

Android için Chrome kullanıcılarının yer imlerini yedeklemesinin biri kolay, diğeri biraz zahmetli iki farklı yolu var. İşte “Bookmark” yani yer imi yedek sorununuzun çözümleri…

Android Chrome sürümü
Android Chrome sürümü

İnternet tarayıcı olarak Android cep telefonunuzda ya da tabletinizde Google Chrome‘u aktif olarak kullanıyorsanız siz de yer imlerinizi yedeklemek isteyebilirsiniz. Telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürdüğünüzde “Bookmark”ların yani yer imlerinin kaybolmaması için iki farklı yöntem ile yedekleme yapabilirsiniz.

Telefonunuzda kök dizin yetkisini açtıysanız, yani cihazınızı genel tabir ile Root’ladıysanız direkt yer imleri dizinine erişebilirsiniz. Yer imleriniz Chrome’un Android sürümü tarafından “/data/data/com.android.chrome/app_chrome/default/bookmarks” dosya dizininde tutulur. Buraya erişerek kopyalayabilir ve geri yükleyebilirsiniz.

Klasörlere erişmek için bu Android uygulamasını kullanabilirsiniz…

Ancak Root yani kök dizin erişiminiz yoksa bu klasöre ulaşıp kopyalayamazsınız. Bu yüzden Android için Chrome‘un haricinde masaüstü ya da dizüstü bilgisayarınızda da Chrome kullanmalı ve senkronizasyon özelliğinden yararlanmalısınız.

Mobil ve sabit bilgisayarlardaki Chrome yer imleri, şifreler ve ayarlar eşitlendikten sonra isterseniz yer imlerinizi ekran görüntüsünde görebileceğiniz üzere dışarı ve içeri aktarabilirsiniz.

Google Chrome yer imlerini bu şekilde içeri veya dışarı aktarabilirsiniz.
Google Chrome yer imlerini bu şekilde içeri veya dışarı aktarabilirsiniz.

Farklı işletim sistemlerinde Chrome’un yer imlerini bulabileceğiniz klasör adreslerini de sizinle paylaşıyoruz. Bu sayede Android cihazınız ve bilgisayarınız arasında senkronize ettiğiniz yani eşitlediğiniz yer imlerini isterseniz elle de kopyalayabilirsiniz.

Windows 8, Windows 7 ve Vista:

  • Google Chrome: C:\Users\%USERNAME%\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default
  • Chromium: C:\Users\%USERNAME%\AppData\Local\Chromium\User Data\Default

Windows XP:

  • Google Chrome: C:\Documents and Settings\%USERNAME%\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data\Default
  • Chromium: C:\Documents and Settings\%USERNAME%\Local Settings\Application Data\Chromium\User Data\Default

Mac OS X:

  • Google Chrome: ~/Library/Application Support/Google/Chrome/Default
  • Chromium: ~/Library/Application Support/Chromium/Default

Linux:

  • Google Chrome: ~/.config/google-chrome/Default
  • Chromium: ~/.config/chromium/Default

Chrome OS:

  • /home/chronos/

 

Android kullanımıyla ilgili daha temel bilgileri öğrenmek isterseniz Android’de Program kaldırmayı öğrenmek için bu kısa videomuzdan faydalanabilirsiniz. Ya da Technopat Sosyal’de Android bölümünden yararlanabilirsiniz. Burada telefon Root işlemleri gibi detaylar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.