Anasayfa Haber HTC Desire 510, Alanında Bir İlk Olacak!

HTC Desire 510, Alanında Bir İlk Olacak!

htc-desire-510

HTC Desire 510, 64-bit işlem gücüne sahip ilk Android telefon olacak.

HTC’nin üzerinde çalıştığı Desire 510, Android pazarının ilk 64-bit işlem gücüne sahip telefonu olacak. Öte yandan teknik özellikler bakımından ele aldığımızda, gayet de orta-sınıf bir telefon olduğunu görüyoruz. Yani telefonun iddiası yongasında saklı olacak.

HTC Desire 510 içerisinde dört çekirdekli Snapdragon 410 işlemci kullanılacak. 4-7-inçlik ekranı 854×480 çözünürlük sergileyecek. 1 GB RAM kapasitesine sahip olan telefonun ayrıca 8 GB’lık dahili depolama alanı var.

Telefon microSD yuvasını destekliyor. Ön tarafında VGA kalitesinde kamera, arka tarafında ise 5 megapiksellik bir kamera olacak. Bütçe dostu benzer telefonlardan farklı olarak LTE desteğiyle birlikte gelecek.

Görüldüğü üzere Desire 510, iddialı bir özelliğe sahip olmasına karşın teknik özellik bakımından ortalama bir telefon. Apple, iPhone 5S ile 64-bit performansına geçiş yapmıştı. Apple’ın bu hamlesinin ardından tüm pazar haliyle 64-bit’e yöneldi.

Öte yandan şunu da belirtmek gerek: Bir telefonun 64-bit olması, o telefonu diğerlerinden çok daha hızlı yapmıyor. Sadece ARM mühendisliğindeki değişikliklerden kaynaklanan yeniliklerden faydalanıyor.

Google 64-bit performansı için Android L projesini bu yıl içerisinde duyurdu. Android sürümlerinin bundan sonra 64-bit desteği vereceği söylenmişti. Desire 510, Android L projesindeki ilk aşama. Bundan sonra gelecek telefonlar, Android ekosistemi için önemli katkılarda bulunacak.

HTC Desire 510’a dönersek, henüz bir çıkış tarihi belirlenmedi. Ancak ilk olarak ABD pazarına giriş yapması bekleniyor. Peyderpey Avrupa ve Asya pazarlarına giriş yapacak telefonun fiyatı konusunda da bir açıklama yok.