Anasayfa Haber Windows 9’a Özel Beta Testi Yapılacak

Windows 9’a Özel Beta Testi Yapılacak

Microsoft’un yeni işletim sisteminin halkın karşısına çıkması beklenenden biraz daha uzun sürebilir.

Microsoft yeni işletim sistemi Windows 9’u, 30 Eylül tarihinde düzenleyeceği bir etkinlikle, özel bir grup davetliye tanıtacak. Bu davetliler çoğunlukla iş ortakları ve başlıca geliştiriciler gibi önemli isimlerden oluşuyor. Bu etkinlikte tanıtılacak olan Windows 9 sürümü aslında tamamlanmış sürüm olmayacak, yeni yazılımın temel özelliklerini gösteren bir demo sürümü kullanılacak.

Bu sürümün daha sonra kamuya tanıtım için de kullanılacağı söyleniyor, ancak bunun ne zaman olacağına dair kesin bir tarih yok. Söylentilere göre halka açık demo sürümünün ortaya çıkması Ekim sonlarını bulabilirmiş. Ancak tabii ki demo sürümü demek, Windows 9 betası indirmeye açılacak demek olmuyor, Microsoft her zamanki gibi seçici davranmaya hazırlanıyor.

Şirket bunun için Windows Insider Preview Program adı verilen ve ancak başvurusu kabul edilen kişilerin katılabileceği yeni bir demo etkinliği hazırlamış. Buna kabul edilen katılımcılar, yeni işletim sisteminin demo sürümünü kontrollü olarak kullanacaklar. Microsoft bu sürümü devamlı kontrol altında tutacak ve hatta çeşitli diyalog seçenekleriyle kullanıcılardan devamlı yorum ve eleştiri toplayacak. Haliyle bu programa katılanlar, Windows 9 çıkmadan önce özellikle arabiriminin cilalanmasına katkıda bulunacak son bir beta testine girmiş olacaklar.