Monster yetkili servisi tamir için 3300 TL istiyor

y4vuz_root

Yoctopat
Katılım
17 Nisan 2023
Mesajlar
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam, 13 Nisan 2023 tarihinde Monster bilgisayarımı yetkili servise bıraktım. Problemim ekranımın üst kısmında yatay çizgilerin gidip gelmesiydi, bugün arandım ve panelde kameranın yanında bulunan ufak bir çiziğin garantimi bozduğunu ve bu ekran değişimi için 3.300₺ para istediklerini söylediler. Sorunun kameradaki çizikten mi kaynaklandığını sorduğumda 'hayır, sorununuz ile panelde bulunan çiziğin bağlantısı yoktur' dediler. Ben kendi bilgim ve araştırmalarıma göre baktığımda ekran kartı çipinin ısınma kaynaklı hasar aldığını düşünüyorum. Sorunun sebebini de açıklamıyorlar, ve ben zaten ekran değişimi talebinde de bulunmadım. Sizce panelde bulunan ufak bir çiziğin benim garantimi bozup, eğer sorun bilgisayarımın kasasının içerisinde ise bu durumun onarılmasına engel midir? Aranızda böyle bir problem yaşayan, ya da çevresinden deneyimlenenler yardımcı olabilir mi?
 
'hayır, sorununuz ile panelde bulunan çiziğin bağlantısı yoktur'
Şu ifadeden sonra aslında yapmalarını beklerdim.
Ben kendi bilgim ve araştırmalarıma göre baktığımda ekran kartı çipinin ısınma kaynaklı hasar aldığını düşünüyorum.
O belli olmaz panele giden flex kablosunda da olabilir panel değişimi istediklerine göre sanırım arıza panelden kaynaklı fakat belli de olmaz.
Sizce panelde bulunan ufak bir çiziğin benim garantimi bozup, eğer sorun bilgisayarımın kasasının içerisinde ise bu durumun onarılmasına engel midir?
Bence değildir. Onarılması gerekiyor.
 
Şu ifadeden sonra aslında yapmalarını beklerdim.

O belli olmaz panele giden Flex kablosunda da olabilir panel değişimi istediklerine göre sanırım arıza panelden kaynaklı fakat belli de olmaz.

Bence değildir. Onarılması gerekiyor.

Yanıtların için teşekkür ederim, bugün Ankara'daki mağazaya çağırıldım teslim almak için. Teslim alırken bilgisayarın çerçevesini değiştirmişler ve normal bakımını yapmışlar fakat durum hala aynı devam ediyor, bana çizik diye gösterdikleri şey gözle görünmüyor yetkili kişi eliyle burası burası deyip kirletiyor ama telefon ışığıyla bakıldığında bile görünmüyor, soruna detaylı bakmak istedim evde ve şunu diyebilirim ki bilgisayar normal kullanımda sorun yaşatmıyor fakat oyun vs. kullanımlarında bu hatayı veriyor bende ister istemez hatanın dahili grafik biriminde değil de harici grafik biriminde olduğunu düşünmekteyim. Bilgisayarı bir monitöre bağlayıp oradan izleyeceğim aynı hatayı ayrı monitörde de alırsam THH'ye başvuracağım. Bu durum dediğim gibi çıkarsa ekranda söyledikleri çizik yüzünden onarımı yapmama gibi bir seçenekleri var mı?
 
Çizik yüzünden öyle bir hakları olamaz hocam, benim laptop için servis kaydı var tek tek yazmışlardı, kullanıma bağlı deforme mevcut, çizik var vs diye fakat gelin görün ki ekran panelinden üst kasaya fanlara klavyeye her şeyi ücretsiz değiştirdiler.
 
Çizik yüzünden öyle bir hakları olamaz hocam, benim laptop için servis kaydı var tek tek yazmışlardı, kullanıma bağlı deforme mevcut, çizik var vs diye fakat gelin görün ki ekran panelinden üst kasaya fanlara klavyeye her şeyi ücretsiz değiştirdiler.

Bu hizmeti ne zaman aldınız hocam müsait olduğunuz zaman sizinle görüşmek isterim Instagram vs. üzerinden eğer mahsuru yoksa.
 
Görüşelim tabii fakat marka Monster değil hocam ama her halükarda sadece plastikte bir çizik varsa garantiyi bozma hakları yok.
 
Görüşelim tabii fakat marka Monster değil hocam ama her halükarda sadece plastikte bir çizik varsa garantiyi bozma hakları yok.

Hocam telefonda benimle konuşan arkadaş bana plastikte bir problem olduğunu anlatmıştı ama servise gittiğimde oradaki tekniker kendi gözüyle bile 4 5 dakika arayıp elini sürüştürüp boydan boya çizik dedi. Bana gösterdikleri çizik tam ekran çerçevesinin altında, ekran çerçevem değiştirilmiş. Bu problemin Monster yetkili servisi tarafından yapıldığını düşünmekteyim ister istemez çünkü ekran çerçevesi değişimi için bir bilgi alışverişi olmadı kendi kendilerine çerçeve değişikliği yaptılar. Ekranın kendisinde oluşan bir çizik sadece grafik kartı gerektiren uygulamalarda hata veriyor ekranı yarıya böldüğümde boş olan tarafın tertemiz olduğunu gözlemliyorum. Şikayetvar'a talep açacağım bayram araya girdiği için bayram sonrası THH'ye başvuracağım.
 
şunu diyebilirim ki bilgisayar normal kullanımda sorun yaşatmıyor fakat oyun vs. kullanımlarında bu hatayı veriyor bende ister istemez hatanın dahili grafik biriminde değil de harici grafik biriminde olduğunu düşünmekteyim
Hdmi ile harici bir monitöre bağlayın laptopu sonrasında oyun açtığınızda neler oluyor anormal birşeyler oluyor mu bilgi verebilirmisiniz.

Bende dün telefonumu garantiye verdim tesadüftür ki bugün arayıp ekranda çatlak var dediler fakat ekranda çatlak yoktu ben verdiğimde tamir için ekran ücreti çıkardılar ekran çalışıyordu bende ekranı yapmayın benim arızamı giderin dedim sonrasında tamam diyip ardından sms ile ürününüz iade edilmiştir sms geldi benzer bir durum ile karşı karşıyayım bakalım yarın gideceğim bende servise içime doğmuştu zaten sıkıntı çıkacak diye uğraştırmadan bırakmıyor bu servsler
 
HDMI ile harici bir monitöre bağlayın laptopu sonrasında oyun açtığınızda neler oluyor anormal bir şeyler oluyor mu bilgi verebilir misiniz?

Bende dün telefonumu garantiye verdim tesadüftür ki bugün arayıp ekranda çatlak var dediler fakat ekranda çatlak yoktu ben verdiğimde tamir için ekran ücreti çıkardılar ekran çalışıyordu bende ekranı yapmayın benim arızamı giderin dedim sonrasında tamam deyip ardından SMS ile ürününüz iade edilmiştir SMS geldi benzer bir durum ile karşı karşıyayım bakalım yarın gideceğim bende servise içime doğmuştu zaten sıkıntı çıkacak diye uğraştırmadan bırakmıyor bu servsler.

Hocam nereden ne koparabilirsek kâr diye bakıyorlar olaya, bugün Monster tarafından arandım. Nasıl nazik tatlı dilli sebebi ise Şikayetvar'a konu açmam ve THH'ye vereceğimi söylemem. Bakalım tekrar bilgisayarı istediler bu sefer işler değişecek gibi :)
 
Hocam para koparmak istiyorlar. Siz yine ağırdan alın. Çizik vs. durumların sizin sorununuz ile alakası bile yok. Büyük ihtimalle para koparma amaçlı.

Bu arada sorun %99 harici ekran kartından kaynaklı. Ekranda beliren yatay çizgiler genelde ekran kartı sebepli olur. Kaldı ki bu sorun da genelde -sizin de belirttiğiniz gibi- ısınmadan kaynaklı transistörlerde meydana gelen arızadan dolayı olur.

Geçici çözüm dahili grafik birimini kullanmak. Harici ekran kartı için çipset değişimi yapabilirsiniz ancak benim duyduğum kadarıyla o yapılanlar da bir süre sonra bozuluyormuş.
 

Geri
Yukarı