Burak Oyunda Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
"La gulaklara vurun gulahlara la"

Kardeşimi bu "mereti" izlerken görüyordum, en sonunda bir videoda küfür ettiğini gördüm, tableti elinden aldım sakince masaya koydum sonra ağzını burnunu kırdım.
 
Yaş ortamı düşük bir kanal hep bebe şeklinde konuşuyor, bir ara veled kanalı olarak çıktı şimdi bot atıyor diye şeyler çıktı , ben hiç birine inanmıyorum kısmen ama gerçekten saçma sapan bir kanal..
 
Yaş sınırı 10 olup GTA V ve Minecraft gibi oyunlar dışında oyun çekmeyen boş beleş bir kanal. Türevleri çoktur. Mesela Enes Batur. Bu kanalı takip eden çoğu 1.30 boyundaki çocuklar Oha Diyorum ve YapYap da izler.
Tespitin dibi. Boyları 1.30 u geçmez. Genelde ailesi her istediğin yapar. Yaşları en fazla 10'dur. Eğer maddi durumları biraz iyiyse elinde tablet vardır. İzledikleri kertenkelelerin taklitlerini yaparak gününü geçirirler.

My Sony Xperia SP's send from use Tapatalk
 
  • Beğen
İfadeler: BpK
Sabahtan akşama elinde tablet bu dangalağı izliyorlar. Ailesinin dediği hiçbir şeyi yapmazlar ki...

Ha bir de bu çocuklar genelde 1.30 boyunda olmasına karşın 60 kg civarındadırlar.
 
Bu konuyu açanın resminde o insanın olması sorunsalı. Insan acaba konuyu açanda kendisi mi diye düşünmüyor değil hani.
 
Bu konuyu açanın resminde o insanın olması sorunsalı. Insan acaba konuyu açanda kendisi mi diye düşünmüyor değil hani.
Sen ordaki derin anlamı anlamadın. O adama sürekli bot atıyor diyorlar evet haklılar Türkiye'de 2 milyon tane küçük çocuk bunu takip edecek değil. Sünger Bobuda "Sünger Bot" yapmışlar :D
 
Bu yorumlar bana adamın işinde ne kadar başarılı olduğunu anlatıyor nedense. Çünkü ülkemizde kim başarılı olursa durduk yere olumsuz eleştirilir. Şuan 15 yaşındayım ve Burak Oyunda'nın videolarını izliyorum. Başlangıcındaki herkese ilginç gelen "Merhaba arkadaşlar." deyişi bence güzel ve kanala ilginçlik katıyor ama bir başkası beğenmeyebilir, kabulümdür. Ama gidip sanki adam annesini, babasını öldürmüş gibi "Nefret ediyorum, Şimdi küfredecem, Onun taa...." diye yapılan sözleri ben saçma buluyorum. Adamın o kadar sponsoru var ve Youtube'a giren 5-20 yaş arasındaki çoğu gencin tanıdığı birisinin 2M abonesinin olması şaşırtıcı bir durum değil.
Videolarına gelirsek ise ben geçen yılın sonundan beri takip ediyorum ve sadece sevdiğim serilerin videolarını izliyorum. Korku oyunlarındaki saçma küfürleri her "Youtuber" yaptığı için ona bir şey demiyorum ama GTA Online videolarında ve diğer videolarında olabildiğince küfürden uzaklaştı. MuratAbiGF veya Enes Batur gibi yapmıyor yani. Arada bir küfür edebilir ama o kadar küfürü günlük yaşamda da duyuyoruz mecburen. Yani o kadarcık küfür aklı selim hiçbir çocuğu bozmaz.
Videoların doğallığı konusunda ise bence gayet doğal. Durmadan eleştri durumunda olan biri olmadığım için o kadar gözüme batmıyor. Bu arada vloglarını izliyorum ve bence doğal. Yani daha nasıl doğal olabilir bir insan onu düşünmeye başladım. Adam taşınıyorum dedi, 2 hafta video atmadı ve 200k abonesi düştü. Adam açıklama bile yapmadı ve kaldığı yerden devam etti. Siz olgun insanları daha çok seviyor olabilirsiniz. Mesela Easter Gamers TV. Easter Gamers'ı ben de seviyorum ve Uncharted serisi müthişti. Ama size ilginç veya güzel gelmeyen bir şeye küfretmeniz sizin acizliğinizdir. İyi ki Recep ve Ali abi böyle insanlar değiller. Recep Abi önceden bir konu açarak yeğeninin MuratAbiGF gibi kanalları izlemesinden rahatsız olduğunu belirtmişti ama gitti MuratAbiGF için sistem topladı. İyi günler.

Komik... Hatta çok komik. Sen o şahsın bu kadar ilgi çekmesinin sebebini biliyor musun? 2-3 yaşındaki bebekleri televizyondaki reklamlar, sinekleri ışığın çekmesi gibi. Bu ve bu tür kanalların hedef kitlesi 8-13 yaş aralığı (yaştan kastım beyin yaşı). Bu kitleyi çekmek için de türlü türlü saçma harekette bulunuyorlar. Tamam, iyi bir taktik, ama bunun yanında çektiği kitlenin beynini bu saçma hareketler ve küfürlerle bulandırıyor. Bizi de rahatsız eden konu bu.
Hem Recep ve Ali abiyi işin içine karıştırmışsın ama bu onların işi. Kimseyi işini yaptığı için yargılayamazsın
 
Hepimiz Adem ve Havva'dan geldik yani tek bağlantım bu. Çekilişlerinden bir şey gelmedi, bana bir şey vermedi, yüzyüze bile konuşmadık. Bir insanı savunmak için bağlantımın olması mı gerekiyor onu anlamadım?
Cinsellikle ilgili olarak evet ben de cinsel içerik koymasını istemem ama gidip videolarına +18 fotoğraflar falan atmıyor. Arkadaşlarıyla GTA Online gibi oyunlar oynarken arkadaşları yüzünden arada bir küfrediyor ama bazen onları da bipliyor. Girip GTA Online videolarına bakar mısınız? Yani evet cinsel içerik olmuyor değil ama Enes Batur gibi asla değil.
Küfür etme konusunda ise olabildiğince küfredilmemeli ve bu konuda Oyun Delisi iyi. Ancak bu devirde çocukları küfürden uzak tutmak yok denebilecek kadar az bir ihtimal. Videoda duymasa sokakta duyar, sokakta duymasa babası araç kullanırken duyar, babası araç kullanırken duymasa oyun sinematiği anında duyar. Burada önemli olan çocuğun nasıl kullandığıdır. Çocuğa sen her önüne gelene söylemesini öğretirsen öyle yapar, gerektiğinde söylenmesini öğretirsen öyle yapar.
İçerik üretmeme konusu ise kitleye bağlı. Minecraft çılgınlığı yüzünden çocuklar Minecraft istiyorlar. Adamlar da çekiyor. Yanına da bizim gibi yaşça biraz daha büyükler için Uncharted, GTA gibi oyunları koyuyorlar. Sen bu içeriği beğenmiyorsan Easter Gamers gibi oyunları hızlı bitiren ve bitirirken oyunu gerçek gibi yansıtan kanalları izleyebilirsiniz. Uncharted 4 gibi eğlenceli olmayan bir oyunu Easter Gamers'la duygulana duygulana ve bilgilenerek izleyebilirsin. Ama gidip eğlenceli bir oyunu Easter Gamers'la izlersen çok eğlenemezsin. Bu kişiye göre değişir. Burak Oyunda GTA 5 gibi küfürlü, eğlenceli oyunlar için, Easter Gamers ise Uncharted 4 gibi gizemli, zeka ve bilgi gerektiren oyunlar için izlenir. Zaten Youtube bunun için var. Yoksa her firma kendi oyununu kendi sitesinden oynanışını gösterir ve bırakırdı.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Çocukların ailelerinin nasıl eğittiği hakkında ailesi dışında kimsenin söz hakkı olamaz. Bu kişilik çocuklara, geleceğimize, kültürsüz içerikleri aşılıyor ve gelişmelerinde büyük, 5 senelik, duraksamaya sebep oluyor.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı