11. sınıfta açığa geçmek

SabriKeser

Hectopat
Katılım
3 Nisan 2020
Mesajlar
1.662
Çözümler
3
Yer
Aksaray
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam herkese. Şu an 10. sınıfım ve lisanslı olarak sporla uğraşıyorum. Kısaca özet geçmem gerekiyorsa, meslek lisesinde otomasyon öğrencisiyim. Okulum 9.30'da başlıyor ve 17.00'da bitiyor. Haftada 3 gün antrenmanım oluyor. Onlar da 17.00'da başlıyor. Okuduğum okul organize bölgesinde olduğu için merkeze servisle gitmem 30 dakikaya yakın oluyor. Bu sebepten antrenmanlara da geç kalıyorum. Bu konuyu açma sebebim şu, ben bu okulu tercih ederken puan avantajı var dediler. Kayıt olurken LGS puanımdan dolayı yemek bursu ve 4 yıl dershane ücretsiz olacaktı. Fakat şu an ikisi de kalktı. Anne baba para kazanıyor diye. Okulumun şartları sağlamaması biraz beni soğuttu işin gerçeği. Ayrıca 30 ila 150 puan arası destek var dediler fakat 30 puan gibi bir puan için her gün organizeye gidip yok meslek dersleriymiş yok okul sınavlarıymış yok proje ödevleriymiş gibi şeylerle yorulmak istemiyorum.

Düşüncem şu, okula giderken puan desteği + OBP'den gelecek sıralama yükselmesi mi daha fazla olur yoksa tek başına açık öğretimin sınavlarından yüksek alıp yükselteceği sıralama mı fazla olur? Bunu düşünüyorum. Her gün organize insanı yoruyor. Mtok bölümleri her üniversitede yok. Birden fazla üniversite hayalim olduğu için tek bir bölümü kazanacağım ve puan avantajı gelsin diye tek bir üniversiteye kendimi kör topal hazırlamak istemiyorum. Çünkü biliyorum ki kazanamazsam okuduğum bölüm dersleri tamamıyla boşa gidecek. Okul sınavları yerine kendimi YKS sınavına hazırlamak istiyorum. Dershane/belediye kütüphanelerine gidip YKS'ye çalışmak istiyorum.

Ayrıca okul meslek olunca ortamı malum, beni kötü etkilediğini düşünüyorum. Teneffüste bile adamakıllı ders çalıştırmayan hayvandan sonra doğmuşlar var. Bana verebileceğiniz tavsiyeler nelerdir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Açığa geçişler kapalı. Özel bi durum yoksa, yazdığın şeylere göre bir özel durumun yok, açığa geçemezsin.
Özel durumda lazım açik öğretim için.
Özel durum konusunu konuşacağım. 11'e geçtiğimde yaklaşık 1 yıl boyunca lisanslı olarak maçlara çıkmış olacağım. Antrenörümüz okulla ilgili bir sıkıntınız olursa bana gelin demişti. Bunu konuşacağım.
 
Özel durum konusunu konuşacağım. 11'e geçtiğimde yaklaşık 1 yıl boyunca lisanslı olarak maçlara çıkmış olacağım. Antrenörümüz okulla ilgili bir sıkıntınız olursa bana gelin demişti. Bunu konuşacağım.
Yönetmelikte milli sporculuk şartı var. O durumda halledebilirse antrenörün halledebilir. Araya biraz torpil girecek mecburen.
 

Geri
Yukarı