Devamsızlıktan kalınırsa açık liseye geçilir mi?

Saatoo

Yoctopat
Katılım
9 Ocak 2024
Mesajlar
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, 11.sınıfım devamsızlıktan sınıfta kalacağım 2.dönem açık liseye geçebilir miyim, bilginiz var mı? Yardım ederseniz çok sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
açığa geçmek için mazeret gerekiyor dostum arkadaşımın kardeşi de mazareti nedeniyle geçti babası vefat. Bu tür özel durumun yoksa asla geçirmezler.
çok saçma iş yapıyorlar sınıf tekrarına kaldım yinede gecirmiyceklerse genelgeye niye öyle bir şey eklemişler anlamıyorum
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20240111_020338.jpg
    IMG_20240111_020338.jpg
    55,4 KB · Görüntüleme: 132
herhangi mazaretin yoksa geçemezsin dostum 2 kere kalman lazım kaldığın zaman otomatik olarak geçiyorsun zaten.
Adama bilmeden cevaplar verme. Boşuna 1 senesini yaktıracaksın.


Merhaba, 11.sınıfım devamsızlıktan sınıfta kalacağım 2.dönem açık liseye geçebilir miyim, bilginiz var mı? Yardım ederseniz çok sevinirim.

MADDE 59-
(1)
Öğrencilerden;

a) (Değişik:RG-2/9/2020-31232) Doğrudan, yılsonu başarı puanıyla veya sorumlu olarak sınıf geçemeyenlerle devamsızlık nedeniyle başarısız sayılanlar sınıf tekrar eder. Sınıf tekrarı hazırlık sınıfı hariç, orta öğrenim süresince en fazla bir defa yapılır. Öğrenim süresi içinde ikinci defa sınıf tekrarı durumuna düşen öğrencilerin ders yılı sonunda okulla ilişiği kesilerek mesleki eğitim merkezine, Açık Öğretim Lisesine, Mesleki Açık Öğretim Lisesine veya Açık Öğretim İmam Hatip Lisesine kayıtlarının yapılması sağlanır.

1 sene sınıfta kalınca geçebiliyorsunuz.
 

Geri
Yukarı