Asus R9 280X Ekran kartı nasıldır ?

ASUS almayın... Ben 2 gündür ASUS DirectCU II R9 290X kullanıyorum ve soğutması berbat. 93 C ye kadar çıkıyor. Bulabilirseniz PCS+ (eski modellerde Powercolor Turbo Duo) alın.
 
Asus R9 280X kullanıcısıyım. Soğutmada sorun yok oyunlarda max 72 derece gördüm ve ses yok denecek kadar azdı. Fanı manuel olarak %100 yaparsanız oyunlarda 63 derece civarına düşüyor yük altında fakat sesden durulmuyor. Performans konusunda sıkıntı yaşamadım, tavsiye ederim.
 
Nasıl genel olarak nvidia amd'den üstündür ön yargısı varsa asus amd kartlarda kötüdür ön yargısı da var.
Bilmediğimden soruyorum direct cu 2 nin olayı chip'e direk temas edip ısıyı eşit dağıtıp çift fanla atması değil mi bu nvidiada işe yarıyor da amd'de niye yaramıyor ?
 
Dostum performans anlamında bir değişim olacağını sanmıyorum zaten aynı chipset olarak geliyor kart eline, marka olarak Asus iyidir fakat R9 280x modeline istediği fiyat yerine biraz daha eklenip daha iyi bir kart alınabilir. Son zamanlar Powercolor ön plana çıkmaya başladı, tavsiye edilebilecek bir kart Asus yerine bu markayı tercih edebilirsiniz.
 
Kesin bilgi degil fakat ASUS'un R9 280'den beri surekli olarak yaptigi sogutma sistemi yetersiz. 1-2 adet isi borusu GPU ile temas etmiyor.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı