İntel HD graphich Family ve Nvidia GeForce GT540 M ekran kartları

Katılım
25 Temmuz 2014
Mesajlar
83
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bir bilgisayar almayı düşünüyorum asus marka ekran kartı olarak Nvidia GeForce GT540M dışıda İntel HD Graphich Family diye bir ekran kartı varmış çift ekran kartlı bu İntel'in ne kadar faydası olur normal ekran kartı görevini görebilir mi?
 
İntel ekran kartının olmasının nedeni daha az güç tüketmesidir. Düşük grafik isteyen işlerde (Video izlemek, Office programları çalıştırmak vb.) kullanılır. Oyunlarda ise asıl grafik kartı devreye girer. Bunu sistem kendisi halleder sizin bir şey yapmanıza gerek yok.
 
Sadece onu alabilirim diyorsan GT540M'de iyi karttır fakat artık zamanı geçti :) GT7xx veya GT8xx serisi ekran kartlarını bulunduran leptoplara yönelin. Bütçeniz varsa asıl olarak GTX6xx veya GTX7xx serisi ekran kartlarını bulunduran leptopları öneriyorum.
 
İş için alıyorsunuz sanırım oyun için değil. 600-700 TL'ye alacağınız bir Notebook yerine Netbook'lara yönelin bence. Hem daha küçükler hem de hafifler. Üstelik daha ucuzlar.
 
İş için değil fakat üst düzey oyun bilgisayarlarına ayıracak bütçem yok sıfır aldığım taktirde daha düşük bir donanıma sahip olacağım için ikinci eli tercih ettim şuan asus k52jt laptobum var hd 6370m ekran kartı 6 gb ramı ve i3 m380 işlemcisi var şuan bu bilgisayarla tombraideri orta ayarda gta 4 de low ayarlarda falan oynayabiliyorum çok da takıntım yok zaten full ayarda oynamak için bu bilgisayarımı satıp ASUS K53SV SUDAN UCUZ - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com'da - 173961469 bu bilgisayarı satın alacağım kendi bilgisayarımı 600 tl gibi bir rakama satıp biraz daha iyi olduğunu düşündüğüm için o bilgisayarı alacağım temiz gibi duruyor.Benim amacım bu tarz oyunları oynaması internette falan da rahat gezebileceğim bir bilgisayar olması.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı