Yazılımcı olmak

Herkesin genel görüşüne karşı çıkmak gibi olacak ama İngilizce kursları bilgisayarlara dair teknik dokümanlarda fazlası ile yetersiz kalıyor. Terimleri bilmiyorsanız işiniz çok zor oluyor ve durmadan Google üzerinde nedir diye arıyorsunuz. O yüzden İngilizce C1 seviyesi gayet yeterli kalıyor Türkiye şartlarında. Oturup çok fazla kasmaya gerek yok bence.
Üniversiteye gelmeden önce az çok bir şeyler bilmen iyi oluyor, ancak abartmana gerek yok. Oraya zaten öğrenmeye gidiyorsun sonuçta, sana bir şey katmayacaksa hayatının 4 yılını hiç etmiş olursun sadece.
Henüz ortaokuldasın, çık dışarı arkadaşlarınla oyna, çocukluğun tadını çıkar. Biz yapamadık bari sen yap.
 
Türkiye şartlarında aynı şeyler aslında. Bilgisayar işin donanım kısmına biraz daha giriyor, ancak bunu bilgisayar parçası olarak algılama. İşte işlemci mimarileri, gömülü sistem/yazılımlar, mikro kodlar falan. Yazılımcı olmak istersen ikisi de işe yarar, ancak iyi üniversitelerin gözde bölümü Bilgisayar Mühendisliği'dir
Bende bilgisayar parçalarına meraklıyım. hatta instagramda insanlara bilgisayar toplamada yardımcı oluyorum. Bilgisayar toplama vb. işler için hangi bölüm gerekir?
 
Bende bilgisayar parçalarına meraklıyım. hatta instagramda insanlara bilgisayar toplamada yardımcı oluyorum. Bilgisayar toplama vb. işler için hangi bölüm gerekir?
Meraklı olup araştırmak yeter. Bu tür bilgileri genel olarak seçmeli derste alırsın ama çoğu hocanın da bilgisinin yetersiz olduğunu gördüm.
 
Bilgisayar Mühendisliği Türkiye'de yazılıma daha çok kaydı son 7-8 sene içinde, ders içeriklerine bakarsanız eğer anlarsınız, Donanıma meraklı iseniz Makine Mühendisliği okumanız daha iyi olur diye düşünüyorum.
 
Valla önceki postları okudum çok iç açıcı bir cevabı yok kimsenin. 13 yaşında yazılıma giriş yapmış biri olarak sana bir kaç tavsiye verebilirim. Bu iş kesinlikle okulda öğrenilmiyor ve tamamen senin yeteneğine bakıyor. Okul sana sadece bir şeylerin temelini verebilir C# temeli, Java temeli bir miktar HTML/CSS vb. gibi şeyler. Yazılım Mühendisliği olsun Bilgisayar Mühendisliği olsun. Mezun olduğunda 1.sınıf yazılımcıyım diyemeyeceksin kendine. Biraz negatif konuşmuş olabilirim okul konusunda ama ben bu şekilde ilerledim. İlk başta neye ilgin olduğunu bul. Hangi platformda çalışmak istediğini. Backend ile mi uğraşmak istiyorsun Client tarafıyla mı? Bir şeylerin Design Pattern'inde uzman mı olmak istiyorsun yoksa o pattern'e uyan veriyi tasarlayan kişi mi olmak istiyorsun? Mümkün olduğunda Python, Java, .NET, .NET core, Swift vb. yazılım dillerini yüzeysel olarak incele. İlk başta karar vermen gereken hangi platformda uzman olacağın. Daha sonrası zaten çorap söküğü gibi gelecektir. Bir oyun yapma işi öyle sanıldığı gibi kolay değil. İstesen Unity ya da UE4 ile ilgili bir kaç kursu paylaşayım adamların günlerce çalıştıkları oyunlar üzerinde aslında ne kadar amatör bir şey çıktığını görebilirsin. Sakın ben oyun yapacağım CoD gibi olacak vs. gibi yanlış bir düşünceye kapılma. İlk önce ne yapmak istediğine karar ver.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı