4500 TL Bütçeli Oyun Sistemi

DemeoNade

Hectopat
Katılım
8 Haziran 2014
Mesajlar
52
Yer
Kırklareli
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bütçe: 4500 TL, en fazla 5000 TL'ye çıkabilirim. Vatan Bilgisayar'ın fiyatlarını baz alıyorum.

Kasa: En az 550W gücünde, kablo denetimli bir kasa yeterli olur herhalde diyorum. Öyle su soğutmasına, ön tarafta fan hızı ayarlama paneline falan gerek yoktur diye düşünüyorum.

Anakart: Z97'lere bakıyordum. MSI Gaming'in 3'ü 5'i 7'si ve 9'u arasında ne fark var bilmiyorum. Bilmiyorum derken belli ki rakamla birlikte kalite de artıyor da, ne kadar fark ediyor o mesele. İşimi göreceğinden fazlası ile para israfı yapmak istemiyorum.

İşlemci: i7 4790K'da karar kıldım ama önerilere açığım.

Ekran Kartı: R9 290x vs GTX 780 Ti kafasındayım. Bunda da önerilere açığım tabii ki.

Bellek: Şimdi 2x4GB 1600 MHz yapıp sonradan ihtiyaç olduğunda aynısından bir çift daha alarak 4x4GB yapmayı düşünüyorum. Tavsiye istediğim konu marka ve model.

Depolama: Sadece 250-500 GB arası bir adet SSD yeterli olur diye düşünüyorum, oynamadığım oyunu silmek gibi bir alışkanlığım var. Öyle 2-3 TB'lık HDDlere gerek yok.

Güç Ünitesi: Bildiğim kadarıyla kasa ile geliyor.

Soğutma: İşlemci ile gelen fan yeterli olmaz mı?

Atladığım bir şey var mı bilmiyorum. Aslında 5000 TL olan bütçemden monitörü, antivirüs programını ve işletim sistemini çıkararak yuvarlama 4500 TL üzerinden hesap yapıyorum. Ayrıca monitör ve antivirüs programı konusunda da tavsiye alabilirim. 20"-24" arası boyutta, AOC marka bir monitör almayı düşünüyorum. Bir de anakartı ve ekran kartını aynı marka almayı tercih ederim yani MSI'ysa MSI, ASUS'sa ASUS. İlginize teşekkür ederim.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı