5000 TL'ye oyun için sistem toplama

  • Konuyu başlatan altansagtastr
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 25
  • Görüntüleme 2B
A

altansagtastr

Ziyaretçi
Selam beyler, başlıktan da belli olduğu gibi 5000 TL'ye oyun sistemi toplamanızı istiyorum. Öncelikle şunu söyleyeyim kasayı Zalman Z11 Plus olarak alacağım. Bu yüzden kasa önerisi yapmayın, eğer söylediğim kasadan daha hoş ve daha kaliteli bir kasa varsa söyleyebilirsiniz. Her türlü parçayı (Monitör, mouse, klavye, kulaklık, mouse pad) yeniden alacağım. En az 2 TB HDD ve üzerine sistem kurabileceğim bir SSD olması lazım. Yapabilirseniz çok minnettar olurum. Şimdiden benim için böyle bir şeyi hazırlamak isteyenlere kolay gelsin.


Biraz düzenledim konuyu. Umarım şimdi olmuştur.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sistemi alabilirsin. Kulaklık alacaksan seçimi sana bıraktım. Bu sistemden tam performans alabilirsin.

Ekran Alıntısı.PNG
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ayrıca birkaç da aksesuar ekleyince 4831 TL oldu. Bunun üstüne bir tane işlemci soğutucusu alacağım. Sizce monitör güzel mi yoksa değiştirmeli miyim? Değiştirmeliysem ne yapmalıyım. 5000 TL'yi 50-100 TL kadar zorlayabilirim.


Ayrıca maalesef GTX780Ti modelini alamıyorum, normal GTX 780 ile Ti arasında 700 TL kadar fark var. Yukarda topladığım bilgisayarın özelliklerini verdim. Sence nasıl olmuş?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
5000TL'nin oyun için intel'e verilmesi bence israf...
Arada sırada grafik çalışmaları da yapıyorum.

Ben sizlere ekran kartı olarak Zotac öneriyorum. Zotac Gtx780 Amp! Gddr5 3Gb 384Bit Nvidia Geforce Dx11.1 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar Zalman Z11 dışardan büyük ve ferah gözükebilir ancak içi okadar büyük değildir. 750 W Güç kaynağı alıyorsun bunu kasayla alırsan bence daha iyi olur. Corsair Carbide Serisi™ 400R 80Plus 750W Midt Atx Siyah Kasa - Vatan Bilgisayar
Aslında Zotac'ın GTX780'i de güzel, Asusla değişebilirim. Zalman Z11 benim gözüme güzel gözüktü, ondan seçmiştim. Ayrıca güç kaynaklarıyla satılan kasaların tasarımlarını ben pek beğenemedim. Sanırım tercihim yine Zalmandan yana olacak.

Birde Anakartı biraz yükseltebilirsiniz. Ben bunu öneriyorum sizlere gerçekten üsdün bir anakart. GA-Z97X-Gaming 5 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C) HDMI&DVI Anakart - Vatan Bilgisayar
Anakartta pek değişiklik yapacağımı sanmıyorum. Aslında MSI Z97 Gaming 7 alacaktım ama Vatan'da tükendiğini görünce Gaming 5 yaptım. Bir de arkadaşlar bu benim ilk pc toplamam olacak da, Wi-Fi desteği anakartlarda mı oluyor? Oluyorsa MSI Z97 Gaming 5 'te Wi-Fi desteği var mı?
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı