Li-on pilleri birbirine bağlama

Oğuzhanňnnnnn

Hectopat
Katılım
28 Ağustos 2019
Mesajlar
29
İyi günler. Bende şu an 30V 1.2A yani 1200 mAh pil var, birleştirdim pilleri, şimdi ben voltaj düşürücü regülatör alsam voltajı düşürdükce mAh artar mı? Nasıl bir artış olur? Her 3V azalttigimda 1.2A artar mı? Bir de ben seri ve paralel olmak üzere bağladım pilleri fakat seri ve paraleli birlestiremedim, 3V 11A ve 30V 1.2A olmak üzere bunları birbirine bağlayamadim. + ve - birbirine değiyormus gibi oluyor, bu piller Li-on bu arada.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İyi günler. Merhaba.
1- Bu regülatörden sonra mA artışıyla çıkan bu akımı nerede kullanmayı düşünüyorsunuz? Çünkü bu vereceğiniz cevaba göre başka tür kaynaklarla, başka pratik çözümler önerilebilir.
2- Herhangi bir regülatörlerden sonra mA artışı olmadığı gibi (MPPT solar regülatörler hariç) güç kaybıyla bir miktar amperinde azalma bile olur. Lm 78XX, lm317 sabit voltlu regülatör ve ayarlı voltaj regülatörlerinde olduğu gibi. Amper/volt artışının olduğu yerler AC'de düşürücü trafolar, voltu düşürücü SMPS kaynakları, PSU'ların 5, 12 volt DC çıkışları gibi. Voltu düşüren DC - DC konverterlerde güç sabit olarak gireceğinden çıkışta volt * amper çarpımı yüzünden amper düşen voltlarda tersine artabilir, bu özellik bu konverterin özel yapısına göre değişebilir.
3- Paralel ve seri bağlamanın bazı kuralları vardır, paralel bağlantıda voltajların birbirine eşit olması (eşit olmazsa diyot bağlantılarıyla birbirine paralel bu şartta bağlanabilir, daha küçük volt farklarında) seri bağlantıda seri bağlananların ayni mA değerinde olmaları gerekir, yüksek ve düşük mA 'li pil, akü seri bağlantılarında, en düşüğünün mA değeri tümünden geçen mA için ortak (geçerli) amper değeri olur. Paralel ve seri grupların da kendi aralarında, yeniden başka grup teşkil edilerek seri ve paralel bağlanmasında ayni seri ve paralel bağlantıda geçerli olan ilk kurallar yine geçerli olur.
4- Volt düşümüyle amperin tersine artabildiği söylentisi sadece bir şehir efsanesidir ve şehir şebekesindeki 220'nin de azaldığında amperinin artabileceği şeklinde bazı insanlarda çok yanlış bir inanış mevcuttur. Oysa sadece voltajı düşürücü trafolarda voltaj düşerken amper değeri bu trafoyla yükselebilir, kullanılan şebeke elektriğinde. Böylece çok uzaklardan gelen çok zayıf amperli, çok yüksek gerilimli akım kullandığımız 220 volt AC'ye kademeli trafolarla voltajı çok düşerek, amperi yükselerek 220 volta dönüşmüş olur. Şebekedeki 220 volt çok aşağıya (180-165-100) düştüğünde tüm elektronik cihazlardaki SMPS tipi besleme katları (Bir çoğu 100-265 volt AC aralığında çalışır) ayni gücü dengelemek için daha fazla amperi bu şebekeden çekerler. Yani voltaj düşerken amperin artması ancak AC' de trafolarla, DC'de özel yapıdaki DC - DC konverterlerle, DC'de ayni voltajdaki akü, pilleri birbirlerine paralel olarak bağlamayla, volt sabit kalırken amperin artması ancak bu yollarla mümkün olur. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı