Şarj aletleri yavaş şarj ediyor

Kablo kesiti inceyse ya da içten teller kopmaya başlarsa akımı sınırlar. İyi bir kablo kullandığınıza emin olun. Şarj soketi temiz olmalı ve tam oturmalı. Bozulması en zor olan şey ise adaptördür. O da kaliteli bir ürünse ve arızası yoksa her şey tamamdır.

Kablo kesiti inceyse ya da içten teller kopmaya başlarsa akımı sınırlar. İyi bir kablo kullandığınıza emin olun. Şarj soketi temiz olmalı ve tam oturmalı. Bozulması en zor olan şey ise adaptördür. O da kaliteli bir ürünse ve arızası yoksa her şey tamamdır.
Kablo aynı kabloydu. Benim adaptörün çok ısınıyor. Biraz da ondan değiştireceğim. 3000 mA yanında 1000 mA çok garip geldi.
Telefon şarzda iken bazı telefonlar hızlı şarj aktif yazısı gorulür orasi aktif olmalı.
Hızlı şarj yazıyor hocam.
Ölçüm yaparken şarjınız yüzde kaçtı?
75-85 arası tam hatırlamıyorum.

Kablo aynı kabloydu. Benim adaptörün çok ısınıyor. Biraz da ondan değiştireceğim. 3000 mA yanında 1000 mA çok garip geldi.
Kablonuzu değiştirin. Adaptör değiştiği halde şarj akımı sınırlanıyorsa, değişmeyen tek şey olan kablonuz kalitesizdir ya da içinden kopmalar başlamıştır.

Hızlı şarj yazısı da görünüyor demişsiniz. Bu da kablo arızasını destekler. Adaptörde gerilim yükseldiği için telefon hızlı şarjı aktif etmiş. Yine de iletken kesiti düştüğü için akım çekemiyor.

Telefon şarjı belirli bir yüzdenin üzerine çıktığı zaman şarj işlemi biraz daha yavaşlıyor bazı modellerde. Telefoncudaki testleri telefonun şarjı doluya yakınken yaptıysan, düşük akım çekmesinin nedeni bu da olabilir.

Telefonun şarjı 80 veya üzerindeyken evdeki Samsung şarj aleti ile bir dene bakalım ne kadar akım çekecek.

Telefon şarjı belirli bir yüzdenin üzerine çıktığı zaman şarj işlemi biraz daha yavaşlıyor bazı modellerde. Telefoncudaki testleri telefonun şarjı doluya yakınken yaptıysan, düşük akım çekmesinin nedeni bu da olabilir.

Telefonun şarjı 80 veya üzerindeyken evdeki Samsung şarj aleti ile bir dene bakalım ne kadar akım çekecek.
80’den sonra akım yine düşer. Aynı şekilde %40’a kadar da yavaş şarj edecektir. Dediğiniz de mantıklı ama %40-%80 arası denemesi daha mantıklı olur. En yüksek akımı o aralıkta çekiyor olmalı.

Evdeki Samsung zaten olması gerektiği gibi hızlı şarj ediyormuş ama telefoncudakiler düşük akım vermişler ya, o yüzden dedim Samsung marka olanla da şarjı yüzde 80 ve üzeriyken dene diye. Belki Samsung da o aralıkta iken düşük akım veriyordur. Böylece olasılıkların birini daha elemiş oluruz.

Yeni konular

Geri
Yukarı