Şıklardan giderek problem çözmek mantıklı mı?

Arkadaşlar selamünaleyküm, ben problem çözerken bazen şıklardan giderek çözüme ulaşıyorum. Türklerin hilal taktiği gibi bir teknik :D. Fakat aklıma bir soru takıldı ve size danışmak istedim. Sorum şudur; şıklardan giderek problem çözmenin bir sakıncası var mı? Yani problem çözmenin bana sağladığı faydayı yok etmiş olur muyum böyle yaparak?

Şimdiden teşekkürler, Allah'a emanet.

Uzun yoldan nasıl yapılacağını biliyorsan sıkıntı olmaz. En kısa yolu uygulaman yeterli ancak YKS'de şıktan ilerleyemeyeceğin bir soru gelirse onu yapabilir misin onu düşün.
 
Bilgini kullanmıyorsun: Tekrar etmiş olmuyorsun. Probleme yönelik kafa yormuyorsun: Hem problemin gelişmiyor hem de aklın. Sadece 5 tane şık arasında mantık kurarak eleme yapıyorsun, Sence herhangi bir faydası olur mu ? Ayrıca adamlar YKS'de senin böyle yapabileceğin bir soru soracak mı zannediyorsun ? Öyle çözebildiğin herhangi bir örnek soru atar mısın çok merak ettim de ?
 
Şıkları eleyerek soruyu ya da problemi çözmek bir yöntemdir tabii ki bunu kullanabilirsin ama bu yöntemin bir dezavantajı vardır problemi çözmenin süresi artar, bütün sınavı bu yöntemle çözerek yetiştiremezsin, boş bıraktığın vaktinin kaldığı durumlarda kullanmalısın.
 
Amacına bağlı, tercümanım, 2018 de üniversite sınavına girdiğimde 15 ya da 14 küsur matematik neti yapmıştım. Dilcilerden matematik yapması beklenmez sadece Türkçe ve sosyal bilimler üzerine yoğunlaşması beklenir. Ama ben arta kalan süreyi matematik üzerine gitmiştim şıklar üzerinden. Ayrıca dil sınavlarında soru üzerinden değil şıklar üzerinden çözüme ulaşılır bu hep böyledir yani amacına bağlı.
 
Birileri bir şey olmaz diyor birileri sakıncalı diyor kararsız kaldım. 😕
ÖSYM son yıllarda şıktan gitmeyi etkisiz hale getirdi diyebiliriz. Soru çok uzun veya uğraştırıcı değilse test/deneme üzerinde denklem kurmanızı tavsiye ederim. Çözdüğün kolay sorularda şıktan çıkabilir ama öyle bir şekilde sorarlar ki şık falan yalan olur :)
 

Geri
Yukarı