Yazılıma başlamak mantıklı mı?

fbsk11

Centipat
Katılım
8 Ağustos 2022
Mesajlar
86
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle şunu söyleyeyim, 26 yaşındayım. 2021 yılında üniversiteden mezun oldum. Yaklaşık 5 senedir dünyanın en büyük ajansında performans pazarlama yapıyorum (senior olarak). Google ads, Meta ads, Twitter ads criteo, rtb aklınıza gelebilecek bütün self servis reklam platformlarında uzman seviyesindeyim. 100'den fazla müşteriyle çalıştım. Kimisi küçük kimisi devasa şirketler. Ancak sektörümü değiştirmek istiyorum. Bunun sebepleri, çalışan olarak dijital pazarlama sektöründe artık maaş seviyelerinin çok düşük olması ve sektörün gereksiz herkesin yapabileceğini düşündüğünden girişmiş olmasıyla yeteneksiz kişilerin üst pozisyonlara gelebilmesi. (liyakat problemi)

Yaklaşık 5-6 ay sonra askere gideceğim, maddiyat olarak ek bir giderim ve masrafım olmadan bu süreyi eğitimime harcamak istiyorum. Biliyorum bu süre yazılım gibi bir dünyada tek bir dili öğrenmek için bile yeterli değil. Ancak başlamadan da bu işler olmuyor.

Önceliğim tamamen bir web sitesi oluşturabilmek ve bu web sitesindeki applikasyonları arka planda da serverla database ile uyumlu calısmasını sağlamak veya bu alanlarda ilerleyebilmek. (sanırım siz buna full stack developer diyorsunuz.) Bu sayede kendi e-ticaret sitemi kurmak veya başkalarına da bu siteleri kurup satarak para kazanmak istiyorum.

26 yaş bu işe atılmak için geç midir, siz olsanız ne yapardınız? Sıfır olduğunuzu düşünün ve hangi dille ne kadar vakit ayırıp diğerlerine geçmem gerektiğini söyliyebilirseniz çok sevinirim.
 

Geri
Yukarı