Steam'de modlanan oyunun dosyaları nasıl sıfırlanır?

Hayali

Decapat
Katılım
24 Eylül 2019
Mesajlar
12
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Geçenlerde Fallout: New Vegas oyununu oynamak istedim ancak oyun çok eski olduğu için modlayayım dedim. Modlarken bir şeyleri yanlış yapmışım bu yüzden oyun devamlı çökmeye başladı. Hatayı nerede yaptığımı da bilmediğim için oyunu silip orijinal oyun dosyalarına tekrardan modlamak istedim. Ama oyunu Steam'den tekrar yüklediğimde bana default oyun dosyaları yerine benim en son sildiğim şeklindeki modlanmış dosyalarla geldiğini gördüm. Bu sorunu çözemediğim için oyunu crack indirip bitirmek zorunda kaldım. Şimdi ise aynı sorunu stalker: Shadow of chernobyl oyununda yaşıyorum. Oyunu yine modladım ve yine oyunu bozdum ve yine oyunu tekrar indirdiğimde bozuk oyun geri indi. Bu sefer bu oyunu da crack indirmek istemiyorum ne de olsa o kadar parasını verdik. Steam'de oyunun bu modlu halini sıfırlayıp orijinal halini indirebilir miyim? Bunun için ne yapmam gerekiyor? Cevaplarsanız sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yedek almadan yaptıysanız ayırabilmeniz çok zor, muhtemelen imkansız.

Çoğu oyun modlanma sırasında asıl dosyalara da müdahale ediyor. Bu yüzden dosyaları doğruladığınızda teknik olarak asıl haline sahip olsanız da sadece modda olan dosyalar varlıklarını sürdürecek. Ama modda ve orijinalde olan, modun değiştirip kullandığı dosyalar değiştiği için mod bozulacak.

Bu yüzden modlardan tamamen kurtulmak istiyorsanız oyunu silin, istemiyorsanız var olanı bir yere taşıyın ve sıfırdan oyunu indirin.
 
Oyunu sildikten sonra steamappsten geriye kalan modları silin. Oyunu kaldırdığınız zaman modları silmiyor.
Bu tartışmayı başlattıktan hemen sonra benim de aklıma steam'den bir oyunu silsem bile dosyasının Steamapps>common kısmında kaldığını hatırladım ve gidip kontrol etmek istedim. Dediğiniz gibi oyunu silmiş olmama rağmen bütün modlar klasör içinde duruyordu. Kalan klasörü de silip oyunu steam'den tekrar indirdiğimde ise tamamen modsuz cillop gibi oyunuma erişebildim. Tavsiyeniz için teşekkürler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı