Neden modern araçlardaki teknoloji ilkel ve yavaş hissettiriyor?

  • Konuyu başlatan kino
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 415
Şu hemen üstte yazan arkadaşa biraz katılıyorum.
Şahsen babası olurum da ☺️ bahsettiği arabama orta konsolda bilgi ekranının yerine 3 farklı uygulama yaptım hepside birbirinden güzel işler oldu tablet uygulaması tabletten kaynaklı bir sorundan dolayı 1 seneden sonra arabadan söktüm.
Onun yerine Çin'den aldığım tuşları dokunmatik olan 7" inç android multimedya için çerçeve yapıp taktım onuda sorunsuz kullandım dahili GPS yokmuş navigasyon için telefondan internet paylaşımı yapmak gerekiyordu onun dışında onuda 1 seneden fazla kullandık onun yerine İngiltere'den orjinal ekipmanı olan USB'li bir teyp getirttim bu arada kafama daha farklı bir uygulama takıldı onuda yaptık başka arabalwrda var ama Opel Corsada zannımca pek örneği olmayan bir işti mis gibide çalışıyordu multimedya resetlenerek açılmaya başladı teknik desteği ile görüştüm orjinale çevirip bize gönderin dediler söküp orjinale çevirdim bu haliyle şimdilik daha iyi...
Gelelim dediğiniz gibi cihazların donma kasma olayına Malesef teknoloji ilerledikçe döviz ile alakalı olarak sözde daha kaliteli ürünler ortaya çıkacağı yerde otomobil firmalarının fazla para kazanmak için malesef arabalardan ne çalarızdan yola çıkarak daha kalite cihazlar yerine sizin bahsettiğiniz kaliteden yoksun cihazlar ortaya çıkıyor.
Çünkü firma adına Çinli amcaya gidip cihaz sipariş eden kişide 3-5 farklı cihaz içinde özellik olarak en ucuz olan cihazdan bağlantı yapıyordur.
Olanda garibim son kullanıcıya oluyor
 
Öncelikle selamlar,

Daha yeni yeni telematik sistemlerini geliştirmeye başladılar birçok markada "dijitalleşme" sloganı altında.

O sert basma mevzusu da araçlarda kullandıkları dokunmatik mantığından kaynaklı. Bizim telefonlardaki gibi değil. Bizim telefonlarda eldiven algılamaz mesela. Araçlardaki ekranlar algılaması için tasarlanıyor.
Ondan dolayı. Birçok üretici maliyetten kaçıp eski tip, halk arasındaki lakabıyla tırnakmatik in çok daha geliştirilmiş versiyonunu kullanıyor. Volvo da akıllı tahtalarda olan ir sensörler var idi.

Neyse.
Bu konuda merak ettiğin şeyler var ise özelden cevaplayabilirim. Ortalığa yaymayalım bilgiyi :D
 
BMW iDrive 8 ile bu işi çözmüş. Yıllardır araç alıp satarım Kullandığım en akıcı multimedya sistemine sahip. Kurcalayıp bakan herkes akıcılığına şaşırıyor. Tepkisellik ve akıcılık olarak iPad den farkı yok. Mercedes’in yeni ekranları da çok başarılı. Yıllar sonra şişip yavaşlar mı artık zaman gösterecek. Alt segmentten çok bir şey beklememek lazım zaten. Onların tek sorunu keşke hantal ekranı olsa.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı