Ekran Kartı Ayarları İle Oyunları Nasıl Hızlandırabiliriz?

  • Konuyu başlatan PCManyaQı
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 847
Evet. Çüzünürlük düşürebilirsin. FXAA vs. gibi şeyleri kapatabilirsin. Kaliteyi Medium gibi ayarlara çekersen FPS bayağı artar. Ama görüntü bozulur. Overclock da yapılabilir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunun video menüsünden ilgili tüm ayarları düşür, tabiri caizse sıfırla. Sonra kademe kademe özellikleri artır ve test et. Böyle oynanır diyene kadar arttır ve öyle oyna. :)
 
Ekran kartından ekran kartına göre, ara yazılım programlarına göre değişiyor. Kimi yazılımda sadece ekran kartının ısı, bellek dereceleri verilirken bazıları detaylı OC menüsüne sahip. Hatta 3-5 kullanıcı ayarı kaydetmeye imkan sunuyor.

Benim tavsiyem ekran kartın üzerinden OC yapma. Bellek, RAM ve fan ayarlarını mümkünse auto kullan, oyun görüntü ayarlarını oynadığın oyun içerisinden video menülerinden ayarlarda biraz düşürmeler yaparak FPS artırma yolunu kullan.

Örnek olarak ultra görüntüde değil de, high ayarlarda oyna mesela. Ya da ultrada, varsa oyun video ayarlarında gölge efektleri ayarlarını kapatabilirsin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Msi afterburner programını indir kur.orada core clocku yükselt ama full yapma zarar verebilir. bu olay biraz fps artırıyor.:matrix:
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı