Protein tozu kol kası için yararlı mıdır?

Sana tavsiyem 2-3 ay yapıp bırakacaksan hiç başlama. Bıraktığın anda vücudun iğrenç bir görünüm kazanacak hele ki gelişim çağında olduğunu da düşünürsek ilerde daha büyük sıkıntılara yol açabilir. Bide aklıma gelmişken fazla ağırlık kaldırma bence boyunun uzaması yavaşlar ve daha az uzar. Kendi vücut ağırlığınla çalışmaya dikkat et.
 
19 yaşındayım ve 1,5-2 sene fitness yapmışlığım var. Ben protein tozunu belki bir belki iki ay kullanmışımdır. Evde dambıllar ile protein alıp kol geliştirmek için uğraşma fikrini kesinlikle bırak.
Yaşın henüz müsaitken boyunu uzatmak için uğraş! Yaz aylarındayız bol bol yüz.
Şu anki aklım senin yaşındayken olsa idi omuzlarımı genişletmek için yüzer, boyumu uzatmak için ise koşar, basketbol oynar ve barfiks çekerdim.
Kol kasından çok omuzlarını genişletmen daha iyidir.
 
Ben 5 senedir kick boks yapıyorum. Bildiğiniz gibide sert bir spordur. 4 defa ege üçüncü bir defa birinci oldum. Benim gözlemlediğim toz içmeniz sağlıklı değil. Toz kullanırsan şişersin fakat fazla güçlü olmazsın. Onun yerine sporunu yapıp protein bakımından zengin besinler tüketmek. Et yumurtta...
Sağlık problemlerinden bahsetmiyorum bile.
 
@Silinen üye Öncelikle işin bilimsel kısmında bilgi sahibi değilseniz, sadece şahsi fikrinize ve yanlış gözlemlerinize dayalı yargılarınıza göre bir şeyi red edip bunun kabul görmesini bekleyemezsiniz.

Antreman sırasında setleri 70 saniye yaparsanız beyinde nöral tepki oluşur ve kaslara büyüme komutu gider. 4-2-1 kuralıdır bu. Yüksek ağırlıklarlarda kimse yapamaz bu tekniği. Tekniği bildikten sonra hacim veya güç artışı sağlamak kişiye kalmıştır. Vücut geliştiren kişilere karşı ülkemizde şöyle bir önyargı vardır, ''sen şimdi şişiyon ama bırakınca sarkcak, iğrenç olcaksın salak mısın sen, niye kullanıyon ki, git doğal yemek ye'' gibisinden.

Bu gibi zihniyet yansıtan ve mutlak doğrudan giderek uzaklaşan yaklaşımları bir kenara bırakalım. Ben, 4 defa omzum çıktığı için body'e başladım. 67 kilodan 80'e çıktım. 2 yıl boyunca et ve pilav yemekten evdeki herkesi bıktırdım. Kahvaltı 3-4 yumurtalık omlet yaptım. Gece yatmadan önce sindirim süresi çok uzun olan gece boyunca vücudu anabolik durumda tutan yiyecekler ile beslendim. Kendisi lor peyniridir. Yanında dardanel ton çok iyi gider. Vücudun katobolik duruma geçtiği anda antremandaki emeklerin gıdım gıdım erir.

Neyse sağlık problemi demişsin o konuda da yanlışsın. Toz olmadan, bir günlük protein ihtiyacım olan 160 gramı ancak 800 gram tavuktan alırım. Et tüketimi sağlık açısından şöyledir ; Haftada 5 gün tavuk, 2 gün kırmızı et. Yumurta ise 7 günde en fazla 6 gün tüketilmeli. Fazla tavuk yemenin sonucu oluşan gut hastalığını hiç duydun mu ?

Toz dediğin şey laborotuvar ortamında uçuk tipler tarafından deney tüpleriyle elde dilmiyor. Bildiğin besinlerden sentezlenip gayet sağlıklı bir şekilde elde ediliyor. Bakkalda her gün çocukların tükettiği abur cuburlardaki zararları maddelerden daha zararlı bir içeriği yok. Koruyucu olmak zorunda çünkü ticari amaçlı üretiliyor, raf ömrü olmalı o ürünün. Kimse babasının hayrına iş yapıyor mu bu dünyada ?

21 aralık 2011'de başladım, tek bir sağlık problemim çıkmadı. Omzum eskisine göre daha güçlü, spora başladığımdan beri hiç çıkmadı. Ayrıca grip bile olmadım, antreman günleri günde 2500 kalori tüketiyorum, hücrelerim protein, karbonhidrat, vitamin, mineral ile dolup taştı desem yeridir.

Bu işin en sağlıklı kısmı neye ne zaman ihtiyacın olduğunu bilmek ve onu en iyi şekilde elde edip tüketmektir. Antreman sonrası ve sabah aç karna bilinçli şekilde içtiğim kutularca tozdan gram zarar görmedim.

Neyse sen yine de 70 yıldır piyasada ürün satmakta olan Weider gibi dev firmaları hiçe sayıp bunun zararlı olduğunu öne sürebilirsin, ama seni dikkate almazlarsa üzülmek yok. Haberlerde çıkan merdiven altı tailand, rusya malı olan iğreç hapların bu benim kullandığım tozlar ile ve amino asitler ile uzaktan yakından alakası yoktur bunu da ekleyeyim.
 
Protein tozu takviyedir, kendi kendine kas oluşmaz tabiki. Antrenman yaparak kullanılırsa daha doğrusu protein ağırlıklı beslenmede kullanılırsa etkili bir supplement'dir.
 
@Silinen üye Ben sana makalelerden örnekler vererek anlatıyorum, sen herkesin görüşü farklı olabilir diyorsun neyse yazdıklarımı gram anlamamışsın. Benden sana tavsiye, hayatta diğer konularda bu kadar dogmatik olma. Hadi iyi forumlar.
 
Protein tozu, antremandan önce ve sonra içilir. Tek dambıll'larla fayda sağlayamassın. Fitness salonuna yazıl, yazılmıyorsanda Protein tozu gereksiz.
 
Hergün düzenli olarak 2 saat basketbol oynuyorum . Haliyle biraz kas var . Benim düşüncem fazla kilolarımı kasa çevirmekti ama yorumları okuyunca biraz kilo vermeye karar verdim .
Protein tozunuda aklımdan çıkardım .
Uygun fiyatlı bir dumbell seti önerebilir misiniz ?
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı