Ülkemizde satılan ürünlerin geliri nereye gidiyor?

gdeniz123

Hectopat
Katılım
29 Haziran 2014
Mesajlar
547
Yer
Bursa
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar,
İsrail'in Gazze'ye saldırması ve yüzlerce masum insanın hayatını kaybetmesinin ardından, özellikle sosyal medyada en çok paylaşılanlar İsrail mallarının boykot edilmesi ve ürünlerinin alınmaması, alındırılmamasıdır. Küçük bir araştırmadan sonra aldığımız ürünlerin parasının nereye gittiğini öğrendim. Burada işimize yarayan kısım ürünlerin üstündeki barkod numarası. Birkaç ülkenin barkod numaraları:
-869 – 868 Türkiye
-13ABD & Kanada
-540-549 Belçika & Lüksemburg
-50 Birleşik Krallık(İngiltere)
-729 İsrail

Bizim ülkemizin barkod numarası 869-868 ve bu barkodlara sahip olan ürünleri aldığımızda Türkiye'ye para kazandırmış oluyoruz. Sosyal medyada "İsrail mallarını almayın", " Coca-Cola İsrail malıdır, almayınız" diyeceğinize Türkiye'nin ürettiği malları alarak ne İsrail'e nede başka bir ülkeye para kazandırmış olursunuz.
Coca-Cola'nın barkod numarasına baktığımızda 544 numarasını görüyoruz. Eğer bu numarada bir yanlışlık veya karışıklık yoksa ürünü alınca Belçika'ya ve Lüksemburg'a para kazandırıyoruz.
İsterseniz sizde EAN Ülke Kodları - GS1 Barkod - Barkod Kodları - Sembol Barkod Etiket veyahutta Ülkelerin Barkod Numarası | Barkod Numarası barkod numaralarına bakabilirsiniz.
Pepsi:
DSCF5060.JPG
Coco-Cola:
DSCF5058.JPG
İlkom Limon Kolonyası:
DSCF5066.JPG

Dinç Su:
DSCF5s061.jpg


Siyasi veya tartışma ortamı olmasını istemem. Sadece bilgilendirme amaçlıdır.
Birilerini boykot etmek istiyorsanız lütfen Türkiye'nin ürünlerini alarak boykot ediniz. Böylece hem kendi ülkenizin ekonominisini güçlendiririz, hem de İsrail'i boykot etmiş oluruz.
İyi günler...
 

Geri
Yukarı