Full HD ile 2K Arasındaki Fark?

HUNTER

Kilopat
Katılım
8 Ocak 2013
Mesajlar
754
Makaleler
2
Yer
Fethiye/Muğla
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar 24 inç 1080p monitör ile 27 inç 2k monitör arasında gözlemleyebileceğimiz bir fark var mıdır? Çünkü yapımcılar PS4'e ve Xbox One'a oyun çıkarırlarken PS4'te 1080p, Xbox One'da 720p çalışacak oyun ama ikisi arasındaki farkı oyuncular algılayamaz gibisinden birşey demişti. O öyleyse o zaman buradaki 10 ppi'lık (Bir internet sitesinde boyu ve çözünürlüğü verip hesaplama yapılabiliyor) bir fark için 2k monitör almaya değer mi? Çünkü 2K'ya geçince belli bir miktar performans kaybı oluyor.
 
2k görüntü olarak daha fazla piksel elemanı içerdiği için daha net görüntü sağlanıyor. Yalnız şöyle bir durum var pc oyunlarda siz çözünürlüğü istediğiniz gibi ayarlarken PS veya Xbox'da görüntüyü büyütüyor fakat çözünürlük ile değil görüntü uzatarak, yani küçük bir resmi paint ile uzatıp masaüstü resmi yapmak gibi. Bu yüzden görüntü kalitesi Pc kadar kaliteli olamıyor. Bana sorarsanız 4k almadıktan sonra 1080P nin dışına çıkmaya gerek yok.

Onun yerine 2 tane monitör bile alabilirsiniz.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı