Asus M5A97 R2.0 Kuzey Köprüsü Sıcaklığı

Nicola Tesla

Hectopat
Katılım
24 Temmuz 2014
Mesajlar
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yeni bir sistem topladım ve bilgisayarı ilk açışta fan son sürat bütün gürültüsüyle dönmeye başladı. İşlemcimin sıcaklığı bios ekranında 52 dereceyi gösteriyordu. Bunu görünce termal macun yenilemesi yaptım ama sıcaklık sadece 5 derece fark etti. Windows u kurduktan sonra sesten rahatsız olduğum için asus fan expert+ indirip sessiz bir şekilde bir profil oluşturdum ama her bios a girdiğimde işlemci sıcaklığı masaüstünde windows açıkken gösterdiği ısısından yaklaşık 10 derece daha fazla gösteriyor ve fanlar son sürat çalışıyor. Ve birde kuzey köprüsüne el değmiyor en fazla 3-4 sn parmak ucumla dokunabiliyorum.
 
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Bios ta fanlar zaten slient modunda. Peki neden biosta gösterdiği sıcaklık ile Windows da gösterdiği sıcaklık farklı çünkü arada 10 derece fark oluyor. Bios ekranındayken 52-53, Windows ta fan expert de baktığımda ise 43 gösteriyor. Birde kuzey köprüsü konusunda beni bilgilendirebilir misiniz. El değmiyor yakıyor...
 
Büyük ihtimal elektriğini kuzey köprüsünden çeken bir donanımın yarrattığı sıkıntı bence bu işden anlayan birine gösterin donanm hakkında bilginiz yoksa.
 
Ne yapsam bilemedim kuzey köprüsünün sıcaklığı sıcaklık değerlerinin farklılığı bana anakartı garantiye göndermem gerektiğini söylüyor. En azından içim rahat eder belki ama garantide de o kadar beklemek istemiyorum. Kartta bu sorunlar çok önemli midir tam eminde değilim(garantiye gönderecek kadar). Sizce bu sorunlar garantiye gönderecek kadar önemlimi?
 
Servisi aramak aklıma geldi ama şimdi karşıma hiçbir şeyden anlamayan bir müşteri temsilcisi gelecek sorunumu anlatsam da anlamayacak diye düşünüyorum. Beni telefonda bu işten anlayan teknik bilgisi olan teknisyen veya onun gibi biriyle görüştürebilirseler güzel olur. Sizce böle bi imkan var mıdır?
 
Böyle bir imkan var mı derken ? Dostum telefonla aradığında, serviste kiminle karşılaşacağını burda mı soruyorsun ? Bu sıcak temmuz ayında, anakartın yanarsa, zaten mecbursun servisi aramaya. Hadi sağlıcakla kal.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı