Birden Fazla Switch Kullanmak

OnurB

Kilopat
Katılım
5 Şubat 2012
Mesajlar
686
Yer
A, A
Merhaba arkadaşlar bizim bir sistemde 1 ana modemden 4 farklı yere kablo gidiyor ardından 1 switch ağına daha maruz kalan internet bir odaya geliyor şimdi bilgisayar sayısı arttı ve biz buna ek 1 tane daha switch yaparsak hızda yavaşlama olur mu ? Yani oyunda düşük performans alacak kadar etkiler mi ? Tam incelemedim ama yani 3 yada 4 switch kullanımı internet hızını etkiler mi ? Etkilerse ne kadar etkiler? Kablolar arası mesafe maximum 40 metre olacak. Bilemedin zorlasan 60 metre civarı. Sizce fps ne kadar düşür ? Bazıları bu kadar mesafede switch kullanımı performansı arttıracağını söyledi. Normalde aldığım fps 20 civarı. Bu 30-40'ı geçmez değil mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Switch üstüne Switch demek interneti her defasında switch kaç portluysa o kadar bölmek demek. Zaten modemden her porta ilk başta %25'er bant genişliği sunuluyor. Sen birde bunu switchlerle iyice böleceksin.

Bence şöyle bir yöntem izleyin. 16 portlu yeni bir switch alın ve modemin LAN 1 çıkışına takın. Modeme bağlı önceki bilgisayarları da switche aktarın. Diğer tüm portları da switche takın. Böylece daha akıcı bir çalışma sağlarsınız.
 
Bunu yapacaz yada yapmayacağız :) Farklı sistem düşünmüyoruz altı üstü 1 laptopa falan aktarcaz oda olmasa da olur, ama olursa niye olmasın diye düşünüyoruz.
 
Merhaba,
Sorun olmaz istediğin kadar switch kullan, İnternet trafiğini sömürecek kişiler hızı etkiler.
5 port 8 port kaliteli marka switch kullanın gereksiz switch kilitlenmeleri yaşamayın.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı