Anakart ve İşlemciyi Değişiminden Sonra İnternet Hızı Düştü

LibertY

Hectopat
Katılım
16 Mayıs 2014
Mesajlar
33
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Birkaç gün önce bilgisayarımı upgrade ettim. Anakart, işlemci ve ekran kartını yenileyip format attım, bugün fark ettim ki her zaman 14 mb civarında aldığım net hızı 9.85 mb civarına düştü. Defalarca hız testi test yaptım, daha sonra ttnet teknik destek hattını aradım, durumu anlattım ama net hızında bir kısıtlama olmadığını her şeyin normal olduğunu söyledi konuştuğum kişi. Yani adil kullanımdan dolayı düşüş yok, adil kullanımdan düşüş olsa 3 mb civarına düşerdi zaten.

Eve gelip kontrol etmelerini talep ettim, arıza kaydı aldılar ve beni arayacaklarını söylediler ama sonuç değişir mi bilemiyorum. Bu arada modem değiştirmedim aynı modemi kullanıyorum. Yeni anakartımın ethernet sürücüsü Killer e2200, eski anakartımın realtek idi. Eski anakartım da yenisi gibi gigabayt markaydı. Ağ bağdaştırıcısı ethernet driver net hızını etkiler mi? Etkilemesi saçma ama aklıma başka bir şey gelmiyor. Sizce sorun neyden kaynaklı olabilir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Formatdan sonra benimde hızım düşmüştü normalde akk aştığımda 300kb ile inerken 180kb ile indiriyordum , wifi adaptörünün sürücüsünü kaldırınca düzeldi.
 
Formatdan sonra benimde hızım düşmüştü normalde akk aştığımda 300kb ile inerken 180kb ile indiriyordum , wifi adaptörünün sürücüsünü kaldırınca düzeldi.
sorunu çözdüm. Auslogics BoostSpeed 7 windows bakım progrmı ağ hızını saabile ederken düşüryormuş meğer. sözxe iyişeltirip hızlandıracakken 3 mb den fazla hız düşürdü. programdaki o bölümü devre dışı bıraktım, şimdi eski hızıma çok yakınım.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı