Msi G46 ve Hyper T4 Uyumluluğu

oommeerr89

Kilopat
Katılım
27 Şubat 2014
Mesajlar
48
Yer
Bursa
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Amd 8320 stok fan ile kullanıyorum. Hyper 212 evo, 212x, 412s vs.. soğutucuların incelemeleri ve kurulumlarına baktım. Fakat kasam biraz dar olduğundan yaklaşık 154-155mm lik fanların sığacağını gördüm. (Daha önce burada açtığım farklı bir konuda aynı soruyu yöneltmiştim ve 212 evo nun sığacağını söylemişlerdi.. Yalnız iyice ölçtüm ve yarım santim kadar fazla geliyor gibi duruyor)

Hyper t4 152.3mm ve gayet iyi bir soğutucu olduğundan bunda karar kıldım ve neredeyse siparişi verecektim. Fakat kurulumlarına bakarken anakartın arka tarafına takılan aparatın diğerlerinden farklı olduğunu gördüm. Ben mi yanlış gördüm bilmiyorum ama anakartımı (Msi 970a g46) ve 212 evo gibi modellerin aparatlarına baktım ikisi de dikdörtgen gözüküyor. Fakat t4 ün aparatı kare şeklinde. Bir de hyper 103 modeli var onun aparatı uyumlu gözüküyor.. (Altta görsellerini ekledim. En alttaki çoklu girişleri olan aparat hyper 103e ait)

Bunlarda farklılık ve uyumsuzluk söz konusu mudur? Eğer bir çeşit söz konusu ise bu anarkata hangi fanları takabilirim? Dediğim gibi 12cm lik fanlı bir çok soğutucu modeli kasama sığmadığından sadece t4 geriye kalmıştı. Fakat bu da anakart ile uyumsuz ise 92cm lik fanlı bir soğutucu önerebilir misiniz? Tabi 12cm lik 155mm altında iyi bir soğutucu alternatifiniz yok ise..

Ben Tx3 evo ve Hyper 103 modellerine baktım. 136 ve 138.3mm yükseklikleri var. Yani boyutları konusunda sıkıntı yok ama 120lik fanlı modellerden ne kadar fazla gürültü sorunu olur tam emin değilim. Ses konusu şu an kullandığım stok fandan sonra benim için çok önemli bir konuma geldi.. Umarım yardımcı olabilirsiniz..

five_pictures2_2501_20140408171528.png


120106.png


DSC_3856.jpg
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar yardımcı olabilecek yok mu acaba? T4 kutu içeriğiyle kesin olarak uyumsuz derseniz başka alternatif çözümü var mıdır? Bunların anakart montajında uyumluluğunda soket tipleriyle mi alakası vardır? Aparatları bulunabilir mi uydurabilmek için? Veya aparatlar diğerleriyle uyumlu olur mu... Yoksa uğraşıp, kafa yormadan uygun modellere mi yönelmeliyim.. Yani kasam için ölçüler dahilinde olabildiğince büyük ve sessiz bir model arıyorum ve hala kesin kararımı vermedim de...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Anakarta uyumludur. Boyutun yazma sebebi kasaya sığıp sığmamasını test edebilmek içindir. Anakartla bir alakası yoktur :)
 
150-160mm olarak bahsettiğim boyutları söylüyorsanız zaten anakart ile bir alakasının olduğu şeklinde bir şey söylemedim. Kasaya en fazla 155mm fanların sığabileceğini yazdım.
Her neyse bu aparatlar birbirinden tamamen farklı ve bu anakarta uyumsuz gözüküyor. Ben mi yanlış görüyorum anlamadım ki? Ortadaki aparat t4e ait ve kurulum videolarını izledim. Sadece o dört köşesindeki vida yerleri biraz uzayıp kısaltılabiliyor. Yani her türlü kare şeklinde vidalama yerleri. Fakat anakart vida girişleri bariz bi şekilde dikdörtgen.
Ürünün açıklamalarında am3+ falan yazıyor. Yani ben de am3+ kullanıyorum tamam ama görsellerine bakınca kafam karıştı. Şu şekilde açıklamaya çalışayım; son görseldeki aparatta bir çok çeşit giriş var ama diğerinde sadece küçük bir ayarla bir ya da bir kaç tip girişe uyum sağlanabiliyor. Dediğim gibi biri kare, diğeri dikdörtgen gözüküyor. Aynı zamanda diğer şekillere ayarlanabilir bir yapısı da yok aparatın. Umarım anlatabilmişimdir. Kesinlikle uyum sağlar derseniz bir de açıklamasıyla yazarsanız.. :) Çünkü ne derseniz deyin onun mantığını anlamadan kesin emin olmayacağım. Yani demek istediğim; mesela o aparattaki çeşit çeşit girişlerin soket tipleriyle mi alakası vardır yoksa anakartın modelleriyle falan mı?
 
Bu tip soğutucuların takılabilmesi için, Anakartı sökmek gerekiyor. O resimde gördüğünüz takılan kısım anakartın arkasıdır. İlk önce aparat anakartın arkasına tam işlemcinin denk geldiği noktaya takılır. Zaten kitapçıkda yazar. Soket tipleriyle markasıyla tabiki değişik gözükebilir ama çoğu anakart'a uyar. :) Siz vatandan alıcaksanız. Kasayı oraya oraya götürün montajı orda yapıyorlar. :)
 
Öncelikle teşekkür ederim. Anakartın arkasına takıldığını, anakartın fan ile aparat arasında kaldığını, yani tam bilmesem de neredeyse her soğutucunun bu şekilde montaj yapıldığını biliyorum. Fakat videolarını izledim ve parçalarını inceledim zaten orada kafam karıştı. Diğer hyper 103, tx3 evo gibi soğutucular veya 212 evo gibi büyük soğutucuların aparatlarında bir çok vidalama yeri var ve her türlü sokete uyumlu gözüküyor. Yalnız dediğim gibi t4 te fazla bir ayar yapılamıyor. Ucundaki vidalama yerleri uzayıp kısalabiliyor. Sanırım kare şeklindeki her türlü girişlere uyum sağlıyor. Fakat diğerleri için ek bir aparatı var da ben mi göremedim? Yoksa kare-dikdörgen olayını yanlış mı görüyorum anlamadım :) "...çoğu anakarta uyar." demişsiniz ama buna uyar mı acaba ?

Sanırım siz de orada montaj yaptırdınız? Yani ben de bilgisayarı orada toplayıp montajını yaptırdım fakat şimdi sadece işlemci fanının montajını ücretsiz olarak yapıyorlar mı bilmiyorum. Bunun hakkında bilginiz var mı? Yani ücretsiz soğutucu montajı yapıyorlar mı? Eğer yapıyorlarsa götürmeye çalışacağım. Fakat kasayı götürme imkanım biraz zor olduğu için siparişini vermek istiyorum. Fakat anakart ile kesin olarak uyumlu olup olmadığından emin olamıyorum :)
 
Hayır daha önce yaptırmadım. Ama yapıyorlar en ufak bir SSD bile olsa onu kendileri takıyorlar. :) Anakartınız yeni uyumluluk açısından bir kuşkunuz olmasın. Fanların boyutları ve özelliklerine göre takılış şekilleri değişebilir. Ama genellikle aynıdır. Bu video'da ayrıntılı şekilde gösterilmiş. :)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Montaj olayında sıkıntı çıkacağını zannetmiyorum. Sadece uyumluluk konusunda sorunlarım vardı. Benzer kurulum videolarını izlemiştim ama az önce bir de kullanım klavuzuna falan baktım. Sanırım amd soketler için arka aparat yok. Benim burada kafam karıştı. Yani amd lerde arka plaka olmadan sadece vidalarla ve fanı tutturmak için olan aparatlarla mı montajını yapıyoruz? Doğru anladıysam, yani uyumluluk konusunda kesinlikle bir sıkıntı yoksa en kısa sürede alayım :)

Bu arada kasayı götürebilirsem iyi olacak. En azından fazla tecrübem olmadığı için montaj daha temiz olur. Bir sıkıntı çıkarsa da yerinde olması avantajlı olur. Yalnız götürsem de alacağım yerin stoklarında bu ürün gözükmüyor. Alternatiflerimin arasındakilerden sadece hyper 103 var.

Aslında tx3, t4, 103 farketmez beklediğim çok çok iyi bir soğutma değil. Bu stok fandan sonra sadece işini sessiz halletsin yeter. Bu konuda bir fikriniz var mı acaba? Yani herhangi biri tam yük altında veya sistemi zorlayan oyunlarda ses konusunda nasıldır? Yani rahatsız edici bir sesi yok ise fazla uğraşmadan hemen birini alacağım...
 
Hyper t4 ile yükte en fazla 60 derece görebilirsiniz. Ama eğer bütçeniz uygunsa size inventus'dan uygun fiyat'a daha güçlü bir fan önerebilirim. :)
 
Bütçe pek uygun değil ama siz yine de önerebilirsiniz :) Bu arada kasaya sığma konusunda 155mm fanların zorlayacağını tekrar belirteyim.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı