4820K Mavericks Kernel Sorunu

geronimos

Kilopat
Katılım
5 Mart 2014
Mesajlar
52
Çözümler
2
Yer
Kayseri
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Yazılım Mühendisi
Öncelikle herkesin mübarek ramazan bayramını kutlarım...
Benim sistemim hackintosha oldukça uyumlu ancak işlemcim için aynı şeyler söylenemez. Intel 4820k x79 tabanlı işlemcim var. İşlemci 4. nesil olduğundan mavericks tarafından desteklenmiyormuş. Bunun için modifiye edilmiş kernel dosyaları bulunmaktaymış ama ya ben doğru kelimelerle aratmadım ya da gerçekten kaynak az. Bu konda bilgisi olan arkadaşlar destek olursanız çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.
 
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim @Recep Baltaş . 10.9.4 ü sadece cpus=1 diyerek sorunsuzca kurup açıyorum. Ama sıkıntı şu oluyor ve daha önceki sürümlerdede bu vardı. İşlemci xeon e5 görünüyor ve 10 mb olan l3 cache bellek 1.3 mb olarak görünüyor. Ne yaptıysam değiştiremedim bu durumu. Geriye kalan herşey normal.

iMac.jpg


Dilerseniz size sistemimi belirteyim.

  • INTEL 4820K işlemci
  • MSI x79a-gd45plus anakart
  • RIPJAWS 16 gb dualkit 1866 MHZ ram
  • 256 GB ssd ( x2 )
  • ASUS geforce gtx 760 ekran kartı

Zaten ekran kartımı direk tanıyor kext falan kurmuyorum. Ethernet ve ses kartı driverlarıda multibeast te mevcut onlarda da sıkıntı yaşamıyorum ama işlemci konusunda yardımcı olursanız memnun olurum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Recep Bey,

arkadaş haklı, aynı sorun bende de var.

işlemciyi 4 çekirdekmiş gibi görüyor ama tek çekirdek çalıştırıyor.

Screenshot at Aug 26 08-17-04.png


Buna gerek yok. Forumdan MultiBeast-Mavericks-Edition-6.4.2.zip programını indirip yukarıdaki yönergeleri seçerek buil menüsünden install ederek çözebilirsin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı